İstanbul’da trafik Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde (FSM) 4 şeridin asfalt yenileme çalışması nedeniyle 50 günlüıüne kapatılması sonrası adeta felç oldu. Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na geçiş yönünde yapılan çalışmalar nedeniyle trafiğin ters yönde, ikişer şerit halinde verilmesi bütyük yoğunluğa neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin trafik yoğunluk haritasına göre kentteki yoğunluk saat 08.30 sıralarında yüzde 42 olarak ölçüldü. İşe giderken köprü güzergahını kullanan İstanbul sekinleri TEM Otoyolu ve bağlantı yollarında büyük araç konvoyları oluşturdu.

Yaz tarifesi yığılmalara yol açtı

Bakım nedeniyle trafiğe takılmamak için toplu taşımayı tercih eden vatandaşlar da yoğunluktan nasibini aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İETT otobüs hatları ve birçok toplu taşıma hattında yaz tarifesine geçmesi ve bu sebeple sefer sayılarının azaltıması sonrası özellikle metrobüs duraklarında ve üstgeçitmlerinde büyük yığılmalar meydana geldi.

Bu duruma havanın sıcak oluşu da eklenince vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yoğunluk saat 10.30 sularına kadar devam etti.

Köprüde asfalt yenileme çalışmaları nedeniyle dün gece 4 şerit trafiğe kapatıldı. Çalışmalar kapsamında ilk aşamada köprüdeki mevcut asfalt ekipler tarafından kazılıyor. FSM Köprüsü’nde dün başlayan asfalt yenileme çalışması trafiği olumsuz etkilemeye de devam ediyor. Köprüdeki çalışmanın 17 Ağustos’ta tamamlanması öngörülüyor.

Editör: TE Bilisim