Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Togo’daki resmi ziyaretinin ardından Afrika turunun ikinci ayağı olan Nijer’e geldi.

Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Afrika turumuzun ikinci ayağında dost ve kardeş Nijer’deyiz” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, “Bu çerçevede, özellikle Türk firmalarına güvenerek projelerde yer verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Geleceğe yönelik, ulaştırma, enerji ve tarım alanlarında Nijer’in kalkınmasına Türkiye olarak katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.

Nijer ile askeri, gençlik ve spor alanlarında iş birliğine yönelik anlaşmaların imzalanacağını belirten Çavuşoğlu, “Diğer imzalanan anlaşmalarla beraber, ilişkilerimizin hukuki altyapısını güçlendirirken, bunların uygulamasıyla birlikte iş birliğimizi daha da güçlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

“LİBYA’DAKİ DURUMUN ETKİSİNİ NİJER DE HİSSEDİYOR”

Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Mahamadou ile görüşmesinde, teröre karşı iş birliği konusunu da değerlendirdiklerini kaydederek “Nijer’in ve genel olarak Afrika’nın terörden nasıl etkilendiğini biz de görüyoruz ve terörle mücadelesinde Nijer’i en iyi anlayan ülke Türkiye’dir çünkü biz de yıllardır terörün değişik boyutlarıyla mücadele ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mahamadou ile görüşmesinde, Libya başta olmak üzere bazı bölgesel konuların da ele alındığını belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Libya’daki durumun etkisini, her alanda, her anlamda en çok komşu ülkeler, sahil bölgesindeki ülkeler ve Nijer hissediyor. Tüm bu konuları daha detaylı şekilde kardeşim (Nijer Dışişleri Bakanı) Kalla Ankourao ile biraz sonra görüşmeye devam edeceğiz.”

Bakan Çavuşoğlu: Afrika’yla, ilişkilerimizi geliştirme konusunda kararlıyız

Politika

Habere Git

43. ELÇİLİK TOGO’DA AÇILACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Afrika turunun ilk adresi olan Togo’ya giderek Cumhurbaşkanı Faure Gnassingbé ile görüştü.

Türkiye’nin Afrika’daki temsilciliklerini son yıllarda artırdığına dikkati çeken Çavuşoğlu, “Türkiye olarak Afrika’yla, Afrika ülkeleriyle ve Afrika’daki bölgesel örgütlerle ilişkilerimizi geliştirme konusunda kararlıyız. 2012’de 12 büyükelçiliğimiz vardı, şimdi 42 büyükelçiliğimiz var. İnşallah 43’üncü büyükelçiliğimizi burada, Lome’de açacağız.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim