Diriliş Postası Muhabiri Yunus Kök/İstanbul

Terör örgütü PKK, sözde savunuculuğunu yaptığı bölge insanının derdine çare olmak için yardım dağıtan Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini hedef aldı. Van’ın Özalp ilçesi kırsalında yapılan saldırıda iki vatandaşımız şehit oldu.

Vatandaşlardan gelen taleplere cevap verebilmek adına çalışan Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine, Van’ın Özalp ilçesi Mehmetalan Mahallesi yakınlarında, arkalarından yaklaşan bir araç içerisinde bulunan ve PKK’lı oldukları değerlendirilen kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıyı gerçekleştirenler olay yerinden kaçarken bir belediye çalışanı ile ilçe merkezine dönerken yoldan aldıkları bir sivil vatandaş olay yerinde hayatlarını kaybetti.

Araçta bulunan ve yaralanan diğer belediye çalışanı ise Özalp Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Saldırganların yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

MİT’TEN ÖRGÜTE “ÜST DÜZEY” DARBE

Son dönemde yaptığı uluslar arası operasyonlarla ülkemizin yüz akı olan Milli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütü PKK’ya ağır darbeler indirmeye devam ediyor. MİT’in Irak’ın kuzeyinde düzenlediği operasyonda PKK’nın sözde Mahmur alanı üst düzey yöneticisi Galya Bekir etkisiz hale getirildi.

TALEPLERE “HIZIR” GİBİ YETİŞİYORLAR

Yeni tip koronavirüsle mücadele sürecinde, Valilik ve kaymakamlıklar koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek grupları, 53 günde büyük “vefa” örneği gösterdi. 53 günde 5 milyon 674 bin 281 haneye ulaşan vefa grupları, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların emekli maaşından gıdaya, ilaçtan hijyen malzemesine kadar tüm ihtiyaçlarını temin etti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların ihtiyaçlarını karşılamak için valilikler ve kaymakamlar koordinesinde Vefa Sosyal Destek grupları oluşturuldu. 22 Mart’ta faaliyetlerine başlayan vefa destek grupları 65 yaş ve üstü vatandaşlarla, kronik rahatsızlığı bulananların ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor.

806 BİN 767’Sİ SEYAHAT İZİN BELGESİ ONAYLANDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında iller arası seyahat kısıtlaması uygulamasına gidilmiş, kısıtlama kapsamındaki illere hava, deniz, kara yoluyla giriş çıkış istisnalar hariç olmak üzere durdurulmuştu. Şehir giriş çıkış kısıtlaması olan illere vatandaşlar tedavi ihtiyaçları nedeniyle, birinci derece yakınları vefat eden/ağır hasta olan, son 5 gün içerisinde bir ile gelip kalacak yeri bulunmayanlar ve diğer (askerlik celp, cezaevinden salınma vb.) olmak gerekçesiyle” Seyahat İzin Belgesi” alarak girebiliyor. “Seyahat İzin Belgesi” başvuruları elektronik ortamda e – devlet İçişleri Bakanlığı e- başvuru sistemi ve ALO 199 Vefa İletişim Sistemi üzerinden yapabiliyor. Bu kapsamda Vefa İletişim Sistemi üzerinden 29.03.2020 tarihinden bu yana 1 milyon 980 bin 795 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 806 bin 767’si onaylandı.

Editör: TE Bilisim