Balıkesir’in Susurluk ilçesindeki Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği yanında bulunan trafik denetleme noktasına gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı tatili dönüş trafiğiyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

HAVADAN DENETLEMEYE KATILDI

Soylu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 saatte İstanbul-İzmir arasındaki otoyol ve kara yolunu havadan denetlediklerini söyledi.

Türkiye genelinde gerek trafik polisleri gerekse jandarma trafik ekiplerinin dönüş yolculuğuyla ilgili görev başında olduğunu belirten Soylu, bakan yardımcıları, valiler, kaymakamlar ve emniyet müdürlerinin de denetimlerini sürdürdüğünü anlattı.

SÜRÜCÜLERE UYKU UYARISI

Sürücülere tavsiyelerde bulunan Soylu, mümkün olduğunca gece yola çıkılmaması gerektiğini vurguladı. Bakan Soylu, şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımızdan istirhamımızdır ve ricamızdır. Mümkün olduğunca gece yola çıkmazlarsa görüş kabiliyetleri daha net olur, gündüz araç sürerlerse. Dinlenmiş bir şekilde yola çıksınlar. Uykusuz bir şekilde kesinlikle yola çıkmasınlar ve trafik kurallarına muhakkak riayet etsinler, emniyet kemerlerini taksınlar. Yine bir tavsiyemiz daha var. Eğer kendinize uyku borcunuz olduğunu düşünüyorsanız lütfen bunu direksiyon başında ödemeyin” dedi.

5 GÜNDE 45 KAYIP

Arifeden bu yana meydana gelen trafik kazalarına ilişkin de bilgi veren Soylu “Bayram müddetince yani arife gününden bugüne kadar, bir tanesi de yeni Çorum’da oldu, şu saate kadar toplam 45 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yani bayramın arifesinden 4’üncü günü olan bugüne kadar toplam 5 gün içerisinde. Bu kaybın bir tanesi bile bizim için esas itibarıyla büyük bir acıdır ve bize ağırdır.

Son dakika! Hakkari’de bir araç uçuruma yuvarlandı! Ölü ve yaralılar var

Gündem

Habere Git

DİĞER YILLARA GÖRE ÖNEMLİ DÜŞÜŞ

Soylu, son yıllarda bayram tatillerinde yaşanan kaza ve yaşamını yitiren kişi sayısına da değindi. Bakan Soylu, “Son 10 yılın 5 günlük bayram ortalamalarına göre hem trafik kazalarındaki oran ciddi bir şekilde düşmüştür hem de hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı ciddi oranda düşmüştür ama bu bize yeterli değildir. Yüzde 32; şu anda son 10 yıldaki 5 günlük trafik kazalarındaki ortalama değerlendirmeleri yaptığımız zaman bu bayramdaki azalmamız.” bilgisini paylaştı.

Vatandaşların Kurban Bayramı’nı tebrik eden Soylu, uykusuz ve dinlenmeden yola çıkılmaması uyarısını yineledi. Sürücülere, 2 saatte bir 10 dakika dinlenmelerini tavsiye eden Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

Editör: TE Bilisim