ABD’de son zamanlarda yeni bir skandal ortaya çıktı. Bir e-ticaret sitesi üzerinden fahiş fiyatlı ürünlerin satışı yapılıyormuş gibi gösterilerek, o ürünlerin yerine aslında fuhuş ve kölelik ticareti yapıldığı açığa çıkması sosyal medyada büyük tepki çekti.

Bir e-ticaret sitesinde astronomik fiyatlar verilen ürünlerin yerine ABD’de kaybolan çocukların fuhuş ticaretinin yapıldığı anlaşıldı.

2020’DE KÖLELİK BİTMİŞ DEĞİL!

Ürünlerin başında isim konulmadığı zaman ucuz, isim olduğu zaman on binlerce dolara satıldığı ortaya çıktı. Ayrıca insan haklarını ihlal eden olay gün yüzüne çıkmasının ardından olay soruşturulmaya başlandı. Ortaya onlarca fahiş fiyatla satıldığı gösterilen sahte ürün ve ürünlerin yerine satılan kayıp çocuk çıktı.

Satışı yapılan ürün isimlerinin, ABD’de kayıp olan 10 ile 20 yaş arası kız çocuklarıyla benzer olmasına sosyal medya üzerinden dikkat çekildi.

E-TİCARET SİTESİNDEN AÇIKLAMA GELDİ!

ABD’deki söz konusu iddiaların muhatabı e-ticaret sitesi gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tabii ki, bu iddialar gerçek değil. Söz konusu ürünler, doğru fiyatlandırılan endüstriyel sınıf dolaplardır. Tedarikçi tarafından sağlanan fotoğrafların ve açıklamaların yüksek fiyat noktasını yeterince açıklamadığını kabul etti. Ürünleri yeniden adlandırmak ve fiyat noktasını netleştirmek için ürünü doğru bir şekilde tasvir eden daha ayrıntılı bir açıklama ve fotoğraflar sunmak için ürünleri geçici olarak siteden kaldırdık.” ifadelerini kullandı.

TWİTTER GÖRMEZDEN GELDİ

Skandal olay kısa sürede ifşa edilmesinin ardından olay hakkında yarım milyondan fazla tweet atılmasına rağmen, Twitter, olayı trend listesine eklemedi.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ ŞART!

Her gün geçmiyor ki yeni bir insan hak ve hürriyetinin ihlali ortaya çıkmasın. Bu ihlal, teknolojinin de dahil edilmesiyle daha da yaygınlaşıyor. Bu kapsamda sosyal medya platformlarına yönelik düzenlemeyle internet zorbalığının son bulabileceği, yaptırımların kişi hak ve hürriyetini koruma altına alacağını belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim