Türk-Yunan ilişkileri son dönemde Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerle gerilimli bir düzleme otururken Selanik’te dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Bir Türk diplomata ait olduğu belirlenen otomobil yerel saatle sabaha karşı 2.30’da kimliği belirsiz kişilerce yakıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yunan polis yetkilileri detaylı bilgiler vermediği olaya ilişkin çok yönlü soruşturma başlatıldığını duyurmakla yetindi. Buna karşın Yunan basınında eylemin terör örgütü PKK sempatizanları tarafından gerçekleştirdiğine ilişkin iddialara yer verdi.

DAHA ÖNCE DE YAKTILAR

Geçtiğimiz haziran ayında da yine Selanik’te iki Türk diplomata ait araçlar ateşe verilmişti. Türkiye’nin Selanik Ticaret Ataşesi Serkan Buralı’ya ait diplomatik plakalı araç, kent merkezinde Buralı’nın evinin önünde kundaklanmıştı. Bu olaydan kısa süre sonra yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki bir noktada kentteki uluslararası bir kuruluşta çalışan bir Türk’e ait aracın üzerine benzin dökülerek yakılmıştı. Yunanistan emniyeti ve itfaiye teşkilatının olayla ilgili başlattığı soruşturma sonuçsuz kalmıştı.

Ayrıca Barış Pınarı Harekatı döneminde de anarşist PKK unsurları, Türk konsolosluğuna saldırı girişiminde bulunmuşlardı.

Batuhan Gülşah / Selanik

Editör: TE Bilisim