Corona virüs etkileri tüm dünyada görülmeye devam ediyor. 11 Mart 2020’de Türkiye’de görülen ilk koronavirüs vakasınına rdından sıkı tedbirler uygulanmaya devam ediliyor. Söz konusu tedbirler kapsamında toplumsal izolasyonun sağlanması ve bulaş riskinin azaltılması amacıyla hafta sonları ve resmi tatil günleri getirilen sokağa çıkma yasağı uygulaması da devam ediyor. Vatandaşlar, Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı, hangi iller? 9-10 Mayıs sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri? sorularının yanıtını merak ediyor. Sokağa çıkma yasağına ilişkin İçişleri Bakanlığı genelgesinin detayları haber içeriğinde…

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı, hangi iller? 9-10 Mayıs sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri?

İçişleri Bakanlığı, 8 Mayıs 2020 saat 24.00 ile 10 Mayıs 2020 saat 24.00 arasında 24 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin valiliklere genelge gönderdi.

Genelgeye göre, 8 Mayıs saat 24.00 ile 10 Mayıs saat 24.00 arasında büyükşehir statüsündeki Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırıldığı iller hangileri?

Söz konusu genelge ile, ‘Şehir giriş/çıkış tedbirleri’ Genelgesi kapsamında daha önce seyahat kısıtlaması kaldırılan Aydın, Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla illerinde sokağa çıkma kısıtlaması da kaldırıldı.

Sokağa çıkma yasağında market ve bakkalların durumu

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 8 Mayıs Cuma günü market, bakkal ve manavlar saat 23.00’e kadar faaliyet gösterebilecek. 9 Mayıs Cumartesi ve 10 Mayıs Pazar günleri market, bakkal ve manavlar kapalı olacak.

Sokağa çıkma yasağında ekmek fırını ve tatlı satışı yapan yerlerin durumu

9 Mayıs Cumartesi ve 10 Mayıs Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri (Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilir) açık olacak.

9 Mayıs Cumartesi ve 10 Mayıs Pazar günleri tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabilecek.

Editör: TE Bilisim