Suriye’nin İdlib şehrinde 34 askerin şehit olması üzerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bugün düzenlenmesi kararlaştırılan kapalı oturum başladı.

10 YIL GİZLİ KALACAK

Oturumda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Meclis’e sunum yapacak, grubu bulunan partilerin temsilcileri de söz alacak. Görüşmeler 10 yıl boyunca sır olarak saklanacak.

CHP’Lİ ÖZEL DİLEKÇE VERMİŞTİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, olağanüstü toplantı için TBMM Başkanlığına dilekçe vermişti. Yaşanan gelişmeler karşısında kapalı oturum yapılmasını uygun gördüklerini bildiren AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı “Teklifimiz, Meclis açıldığında salı günü kapalı oturumun yapılması ve Sayın Milli Savunma Bakanının Meclisi bilgilendirmesidir” diye konuşmuştu.

Genel Kurul, haftalık olağan çalışmasına saat 15.00 itibariyle başladı. Daha sonra AK Parti’nin teklifi üzerine kapalı oturuma geçilecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın hazır bulunacağı gizli oturumda, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileri de değerlendirmelerde bulunacak.

Editör: TE Bilisim