Diktatör Esed, mezhepsel ve katilam müttefiki Hamaney, hamileri Rusya’nın bebek, kadın, yaşlı, hasta demeden 600 bini aşkın insanı şehit ettiği, 12 milyonun insanın göz ettiği Suriye’ye ilişkin bugün hayati bir toplantı gerçekleştirilecek.

Kurtlar sofrası

Rusya ve ABD’nin NATO, Birleşmiş Milletler’in sadece kaos artıran görüşmelerinin aksine Türkiye bugün tarihi rolü gereği, dini değerleri ekseninde Suriye’li mazlumları kurtarmak için adeta kurtlar sofrasına oturacak. Bu bağlamda 27 Aralık’ta Moskova’da Suriye’nin geleceği için yapılması planlanan Türkiye, Rusya ve İran zirvesi sürpriz bir şekilde bugüne alındı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, asrın soykırımını bitirmek, Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak, Halep’teki sivilleri güvenli bölgeye taşımak için Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile görüşmeler gerçekleştirecek.

12 bin sivil kurtuldu

Diğer yandan Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından Esed/Hamaney rejiminin sivilleri rehin alıp, öldürmesi, otobüsleri ateşe vermesine rağmen devam eden Halep’teki tahliyelere ilişkin son bilgileri açıkladı. Tahliyelerin tüm aksamalara rağmen yapıldığı ifade eden Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Doğu Halep’te geceden bu yana 4500 kişilik tahliyeyle birlikte şu ana kadar toplamda 12 bin sivil, muhalif kontrolündeki bölgeye taşınmış oldu.”

Editör: TE Bilisim