Kanserle ile ilgili yaptığı çalışmalar ile tanınan Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüse karşı BNT162b2 isimli aşı müjdeleyerek gündemde yer aldı. Uğur Şahin’in şirketi BionTech ve ABD merkezli Pfizer ile geliştirdikleri koronavirüs aşısının satışları başlanırken Uğur Şahin’in hayatı merak konusu oldu. Peki, Uğur Şahin kimdir? Prof. Dr. Uğur Şahin aslen nereli? İşte Prof. Dr. Uğur Şahin hayatına ilişkin detaylar haberimizde yer alıyor…

UĞUR ŞAHİN KİMDİR? PROF. DR. UĞUR ŞAHİN ASLEN NERELİ?

BioNTech’in CEO’su olan Prof. Uğur Şahin, Hatay doğumlu. 55 yaşındaki Şahin, daha önce de eşiyle birlikte kurucusu olduğu Ganymed adlı ilaç şirketinin Bilimsel Tavsiye Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu. Uğur Şahin, aynı zamanda Mainz Üniversitesi Tıp Merkezi’nde çalışıyor.

İmmünolog ve onkolog olan Şahin, İskenderun’da doğduktan sonra dört yaşında ailesiyle birlikte Almanya’ya göçmüştü.

Babası Köln’deki Ford fabrikasında çalışan Şahin’in hayali doktor olmaktı. Bir fabrika işçisinin çocuğu için ulaşması zor bu hayali gerçek kılan Şahin, bugün eşiyle birlikte Almanya’nın en zengin 100 kişisi arasında. İngiliz Telegraph gazetesine göre çift, ilk şirketleri Ganymed’i 1,4 milyar euroya satmıştı.

Sahibi olduğu BionTech şirketinde 80 civarında bilim insanı çalıştıran Prof. Dr. Uğur Şahin, 3,9 milyar dolarlık servetiyle 4 yaşındayken gittiği Almanya’nın 93’üncü zengini unvanını aldı.

Editör: TE Bilisim