Karşıyaka ilçesinde yaşayan 20 yaşındaki Tepe, çocukluk yıllarından itibaren düzensiz beslenme alışkanlığına bağlı olarak hızlı şekilde kilo aldı. Diyetlere rağmen kilo veremeyen ve 18 yaşında 180 kiloya ulaşan Tepe, sağlık sorunları da yaşamaya başladı.

Zamanla evden çıkamaz hale gelen, sosyal hayata katılamayan Tepe, kilolarının vatani görevini yapmasına da engel olacağını fark etti. Çocukluğundan beri askerlik yapma hayali bulunan Oğuzhan Tepe, tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi.

2 YIL MÜCADELE ETTİ

Tepe, 2016 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Polikinliğine başvurdu. Uzman doktor Ahmet Mücteba Öztürk tarafından muayene edilen Tepe’ye bir yıl sonra tüp mide ameliyatı yapıldı.

Doktorunun tüm önerilerine uyan Tepe, 2 yılda 110 kilo vererek vatan görevini yerine getirmek için askerlik şubesine başvuru yaptı. Başvurusu olumlu sonuçlanan Tepe, şubat ayında birliğine teslim olmaya hazırlanıyor.

EN BÜYÜK HAYALİ GERÇEK OLACAK 

Oğuzhan Tepe,  fazla kiloları nedeniyle hayatının 18 yaşına kadar çok zor geçtiğini, ameliyatın ardından yeni bir hayata başladığını söyledi.

Tepe, askere gitmek için şimdiden günleri saydığını, bu süreçte kendisine en büyük desteği ise annesinin verdiğini söyledi.

ESKİ KIYAFETLERİNİ ATTI

Kilo almamak için beslenmesine çok dikkat ettiğini anlatan Tepe, şunları kaydetti:

“Zayıflamamın ardından iş hayatına atıldım. Bir börek fırınında çalışmaya başladım. Börek yapıyorum ve ardından onları pişiriyorum ama kilo alırım korkusuyla onları yemiyorum. Kilo verdikten sonra her açıdan hayatım değişti. Artık istediğim kıyafetleri giyebiliyorum. Kiloluyken yürümekte zorlanıyordum artık istediğim kadar yürüyorum. Eski kıyafetlerimi görünce eski günler aklıma geldiği için onları attım. Kilolu fotoğraflarıma bakınca kendimle gurur duyuyorum. Ben bile kendimden bu kadarını beklemiyordum.”

Editör: TE Bilisim