Çeçenya’da on ay önce açılışı yapılan yeni hastane binası halen kullanılamıyor.

Caharkale’deki Devlet Hastanesi yeni binasının halen çalışmaya başlamadığı kaydediliyor. Yeni hastanenin ancak önümüzdeki yıl başında hasta kabul etmeye başlayabileceği Çeçenya sağlık bakanlığı kaynaklarınca da doğrulandı.

10 hektarlık bir alan üzerine kurulan, fıskiyeleri ve şelaleli parkı ile açılışı yapılan hastanenin giriş kapılarında, “Hastane çalışmıyor!” “Burada hasta yok!” ifadelerinin yer aldığı notlar asılı.

Sağlık Bakanlığı’ndan bir kaynak, “Hastane henüz yeterli sağlık cihazına sahip olmadığı için gelecek yılın başlarından itibaren çalışmaya başlayacak. Cihazların alımı için ayrılan paranın federal merkezden gelmesi bekleniyor” açıklamasında bulundu.

Kuzey Kafkasya’nın en büyük sağlık kurumu olan bu hastanenin açılışı 5 Rusya yanlısı Çeçenya başkanı Ramzan Kadirov’un doğum günü ve Caharkale Günü münasebeti ile yapılmıştı. Açılış törenine katılan Kuzey Kafkasya Federal Bölge Özel Temsilcisi Aleksandr Hloponin, “Bu hastanenin ülkemizin başarısı olduğunu düşünüyorum. Bu, Kuzey Kafkasya’nın aydınlanma yolunda ilerlediğinin bir göstergesi” ifadesinde bulunmuştu.

Kuzey Kafkasya’nın en büyük hastanesi olan yeni hastane, altı ve sekiz katlı dört binadan oluşuyor ve aralarında kardiyoloji, cerrahi, yoğun bakım ve daha başka bölümlerin yer altığı 21 bölümden oluşuyor. Her gün 450 hastaya hizmet verebilecek, 600 yataklı hastanede bin beş yüz personel görev yapacak.

Ajanskafkas

Editör: TE Bilisim