İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, tavan fiyatı Ticaret Bakanlığı tarafından 1 lira olarak belirlenen cerrahi maskelerin tanesine yapılan 2,89 liralık ödemeye ilişkin yaptığı savunmayla pes dedirtti.

İstanbulluların aklıyla dalga geçer ifadelerin yer aldığı açıklamada Ongun, söz konusu maskelerin araç kullanırken rahatsız etmeyen bir tür ve özel dikim olduğunu belirtti.

Ongun, yaklaşık 3 katı ödeme yapılarak satın alınan maskelere ilişkin Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Bu süreçte fedakarca çalışan ve devamlı bir insan sirkülasyonunda yer alan İETT şoförlerimizin sağlığını korumak için; hiçbir şekilde sıvı geçirmez, araç kullanırken rahatsız etmeyen ve geniş yüzeyli özel dikim maskelerimizin bazı çevrelerce gündem yapılması gayri ahlakidir.” ifadelerini kullandı.

TOPTAN FİYATIN 3 KATI!

İBB, hükümetin aldığı kararla KDV dahil tavan fiyatı 1 TL olarak belirlenen cerrahi maskeleri, KDV olmadan tanesini 2,89’dan satın aldığını duyurmuştu. Üstelik bu fiyatın toptan fiyat olduğu belirtilmişti.

İBB’den yeni skandal! 1 TL’lik maskeleri CHP’li Sarıgöl’den üç katına satın aldılar

Gündem

Habere Git

Pazarlık usulü ile adedi 2,89 liraya mal olan maskelerin CHP’li Hülya Sarıgöl’ün firmasından satın alındığı da ortaya çıkmıştı.

Ticaret Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada cerrahi maskelerin KDV dahil en fazla 1 TL’ye satılacağını ilan etmişti.
Editör: TE Bilisim