Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’daki baş başa görüşmesi sona erdi. Erdoğan ve Trump’ın Oval Ofis’te yaptıkları görüşme 1 saat 15 dakika sürdü. Heyetler arası görüşmede en dikkat çeken isimlerden biri de MHP’li İsmail Faruk Aksu oldu. Peki Türkiye’nin ABD heyetinde bulunan MHP’li İsmail Faruk Aksu kimdir? Nereli?

GÖRÜŞME 1 SAAT 15 DAKİKA SÜRDÜ

Baş başa görüşmede Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Trump’ın eşi Melania Trump da yer aldı. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien da hazır bulundu. Baş başa görüşme 1 saat 15 dakika sürdü.

HEYETLER ARASI GÖRÜŞMEDE DİKKAT ÇEKEN İSİM

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen heyetler arası görüşmelerde MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu’nun da yer alması dikkat çekti.

İsmail Faruk Aksu Twitter hesabından yaptığı açıklama “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump’ın daveti üzerine çalışma ziyareti için geldiği Washington’da, heyetle birlikte Toplantılara katıldık.” ifadelerine yer verdi.

İSMAİL FARUK AKSU KİMDİR?

İsmail Faruk Aksu, 01 Eylül 1963 te Ünye’de doğdu. Baba adı Ziya, anne adı Saniye’dir. İktisatçı olan İsmail Faruk Aksu, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı. Kamu kurumlarında Uzman Yardımcısı, Uzman, Şube Müdürü, Daire Başkanı, Bakanlık Müşaviri, Müsteşar Yardımcılığı, Müsteşarlık ve çeşitli kurul üyelikleri görevlerinde bulundu. Sivil toplum kuruluşu yöneticiliği yapan İsmail Faruk Aksu, 25’inci, 26’ncı ve 27’nci Dönem İstanbul Milletvekili seçildi. 25’inci ve 26’ncı Dönem TBMM Adalet Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, 27’nci Dönem TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekili oldu. İngilizce bilen İsmail Faruk Aksu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim