Diriliş Postası Muhabiri Yunus Kök/İstanbul

Çarşamba günü Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Pegasus Havayolları’na ait uçak pistten çıkması 3 kişi hayatını kaybederken, 180 kişi yaralanmıştı. Kazanın ardından ihmal ve hata iddiaları gündeme gelirken, televizyonlar da canlı yayınlarda uzman görüşleri aldı. Uzman sıfatıyla bir televizyon kanalında konuşurken uçak kazasını bir şekilde Kanal İstanbul ve İstanbul Havalimanı’na bağlamaya çalışan eski savaş pilotu Bahadır Altan’a sosyal medyadan tepki yağdı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk, eski savaş pilotu Bahadır Altan’ın milli şuurdan uzak açıklamalarına tepki olarak Twitter hesabından paylaşım yaptı. Şentürk, paylaşımında, “K24’e PKK’lı teröristler için “gerilla” diyen bu tip, Pegasus’un eğitmeni Bahadır Altan. TV’lerde Savaş Uçağı Pilotu asker olarak “uçak Kanal istanbul yüzünden düştü” diyor. Buna savaş uçağı vermiş devlet, bu PKK sevici de terörle savaşmış öyle mi? İşte bunlar yaktı Türkiyeyi!” ifadelerini kullandı. Erem Şentürk’ün paylaşımının altına Bahadır Altan’ı eleştiren yüzlerce yorum yapıldı. En öne çıkan yorumlar ise @akincancandan isimli kullanıcının “ Devlet hâlâ buna para ödüyorsa emekli maaşı olarak yazıklar olsun” ifadesi ile @KaraDen49913762 adlı kullanıcının “O yıllarda ordumuzun neden başarısız olduğu şimdi ortaya çıktı bu zihniyet teki bir pilottan başarı beklemek aptallık olur” paylaşımı oldu. Şentürk’ün dışında Altan’ın açıklamalarından rahatsız olan binlerce kişi de tepki paylaşımında bulundu.

İŞTEN KOVULDU

Pegasus Havayolları’nda eğitmen ve kontrol hocası olarak çalışan Altan, uçak kazası sonrası yaptığı açıklamaların ardından gelen yoğun tepkiler üzerine ‘haklı fesih gerekçesiyle’ işten kovuldu.

Editör: TE Bilisim