Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/Arnavutluk

Arnavutluk Halk Sağlığı Enstitüsü’nden Silva Bino, Medyaya yaptığı açıklamada, son 24 saatte 79 kişinin test edildiğini ve 11’inin pozitif olduğunu, şimdiye kadar toplam 1325 testin gerçekleştirildiğini söyledi. Ülkede koronavirsün yeni tipi Kovid-19 nedeniyle ölen kişi sayısı 10’a yükseldi.

Polis Müdürlüğü de, hükümetin Kovid-19 ile mücadele konusunda aldığı tedbirlerini uygulamak amacıyla gerekçe olmadan vatandaşların dışarı çıkmasına engelliyor. Hükümetin kararına saygı duymayan vatandaşlara faklı cezalar verildi. Geçtiğimiz hafta sonu olduğu gibi bu hafta da Arnavutluk’ta tüm insanlar evlerine kapandı. Cumartesi saat 13:00 ile Pazartesi 17:00 arasında kimse evden çıkamayacak.

MAKEDONYA’DA VAKA SAYISI 119

Kuzey Makedonya Sağlık Bakanı Venko Filipce, Üsküp’teki Enfeksiyon Kliniği yakınlarında 130 hastane yatağına kadar geçici bir hastane yapılacağını duyurdu. Bakan Felipçe açıklamasında, şu sözleri kullandı: “Bu hastane ile eski hastanenin aşırı kalabalıklaşmaya karşı korur, ve sağlık çalışanları, halkı koronavirüse karşı korumak için kaynaklarını uygun bir şekilde tahsis etme fırsatı verir.”

Barışı koruma görevlerinden ve yurtdışındaki eğitim faaliyetlerinden dönen Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ordusu mensupları askeri tesislerde ve kışlalarda karantina altına alınacağı belirtildi. Koronaya yakalanan insan sayısı dün öğle saatlerine kadar 119’a çıkmıştı.

KOSOVA’DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEĞİŞTİRİLDİ

Görevdeki Kosova Cumhuriyeti Hükümeti, Sağlık Bakanlığından, Kovid-19’un yayılmasını önlemeyen çalışan ve vatandaşların hareketini kısıtlayan önerisini kabul etti. Hükümetin yeni kararına göre, tıbbi ihtiyaçlar, temel malların üretimi, tedariki ve satışı dışında vatandaşların ve özel araçların 17:00 ile 06:00 saatleri arasında hareket etmesi yasaktır.

Kosova Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, koronaya yenilenen vatandaş sayısı 88’e ulaşmış durumda.

Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, bu hafta da 6-9 sınıflar için de online eğitimin başlayacağını belirtti.

SIRBİSTAN’DA FUAR ALANI HASTANE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Sırbistan’da 14 gün zorunlu karantina kuralına uymayan 112 kişi gözaltına alınırken; bugün Skype üzerinden ilk kez görülen davada, iki kişi hakkında hapis cezası verildi. Novi Sad şehrindeki fuar alanı da Kovid-19 semptomları gösteren hastaların bakımı için “geçici hastaneye” dönüştürüldü. Sırp Sağlık Otoriteleri toplam 528 onaylanmış koronavirüs vakası bildirdi. Sırbistan’da sekiz kişi bugüne kadar COVID-19’dan öldü.

Editör: TE Bilisim