Muhammed Şimşek / İstanbul / Özel Haber

Türkiye yakın dönemde geliştirdiği yerli ve milli silahlarıyla hem istihbarat hem askeri operasyonel güç olarak kendi göbeğini kendi keser noktaya geldi. Ancak bunun çok öncesinde Ege, Doğu Akdeniz, Irak ve Suriye’de oynanan oyunların daha sonra Kafkaslara doğru yani Azerbaycan’a uzanacağını görmek gerekiyordu. Bugün milleti temsil noktasındaki siyasi irade işte bu büyük oyunu görerek gereken adımları yıllar öncesinden attı.

Irak ve Suriye küresel şer güçlerin kurduğu oyuna gelirken Türkiye yakın dönemde elde ettiği güçle önce oyun bozan ardından da oyun kuran ülke konumuna yükseldi. Yerli ve milli imkanlarla üretin İHA ve SİHA’lar ordumuzun terörle mücadelesine büyük ivme kazandırırken sınır ötesi operasyonlar Türkiye’nin gücünü dosta düşmana gösterirken Kahraman Mehmetçik’in adımını attığı her yere barış ve huzur hakim oldu.

ÖNCE OYUNLARINI BOZDUK

Çok değil bir iki yıl öncesinde gittiğimizde Türkiye’nin oyun bozan harekâtlarını görürüz. Fırat Kalkanı Harekâtı ile başlayan Barış Pınarı Harekâtıyla devam eden süreçte Zeytin Dalı ve Pençe harekatları küresel baronlarının hesaplarını altı üst ederken terörle mücadelede ezberleri yıktı. El Bab, Cerablus, Tel Abyad ve diğer bütün yerleşim bölgelerinde terörün izlerini silen kahramanlarımız hem sınırımıza yönelen tehditleri bertaraf etti hem bölge sakinlerinin rahatça nefes alabildikleri güven ortamı inşa etti.

Barış Pınarı Harekatı 1 yaşında

Türkiye’nin, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nin 51’inci maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı kapsamında, güvenliğini tehdit eden terör örgütü YPG/PKK başta olmak üzere Suriye’nin kuzeyinde mevcut teröristleri etkisiz hale getirmek ve sınır güvenliğini sağlamak için 9 Ekim 2019’da başlattığı Barış Pınarı Harekatı, 1 yaşında. Teröristlerden arındırılan bölgelerde, sivillere ücretsiz sağlık hizmetlerine öncelik tanındı. Barış Pınarı Harekatı bölgesinde halihazırda Rasulayn’da 200 yataklı, Tel Abyad’da 75 yataklı 2 hastanede ücretsiz çeşitli sağlık hizmetleri sunuluyor.Türkiye Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle de eğitime elverişli okullardaki sınıfların ve öğrencilerin ihtiyaçları giderildi. Bölgede eğitime hazır hale getirilen 422 okulda bu sene ilkokul, ortaokul ve lise çağında toplam 48 bin öğrenci ders başı yaptı. Yerel meclisler, bölge sakinlerine yerel kimlik kartları, ehliyet ve araç plakaları vererek, bölgede istikrarın ve güvenliğin sağlanmasında da yer alıyor. Türkiye, 24 Aralık 2019 ve 3 Ocak’ta terörden arındırılan Tel Abyad ve Rasulayn’da “mobil PTT şubeleri” açtı. Türkiye’den STK’lerinin bölgeye yardımları aralıksız sürüyor

ARTIK OYUNU BİZ KURUYORUZ

Bugün gelinen noktada Libya’yla yaptığımız ulusal mutabakat Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığımızı hatırı sayılır bir noktaya taşırken vatan sathı mahallini savunmayı komşu ülke topraklarından başlatarak Batılı sömürgecilere dersini veriyoruz. Yakın geçmişte oyuna gelen Irak ve Suriye’de yaşananları hep birlikte gördük. Canını, malını, kaynaklarını ve ülkesinin geleceğini kaybettiler. Bugün Türkiye sömürgecilere inat attığı adımlarla kendi kara sularındaki uluslararası hukuk nezdinde kendine ait haklarına sahip çıkarak Doğu Akdeniz’deki enerjiye ulaşmaya çalışıyor. Üç denizde dört bir koldan devam eden faaliyetler Karadeniz’de sonuç vermiş olsa da Mavi Vatan kararlılığıyla süren çalışmaların Doğu Akdeniz’de de sonuç vermesi an meselesi. Buradan çıkacak enerji Türkiye’yi dünyanın ilk 8 ülkesi arasına sokacak potansiyele sahip. Öyle ki bu potansiyeli gören ve enerji piyasasını elinde tutan ülkeler Türkiye’ye nefes aldırmama niyetindeler. Bunun için Yunanistan ve Rum piyonlarını kullanarak üzerimize geliyorlar. Onlar için dünyanın neresinden olursa olsuna kimin toprağında çıkarsa çıksın doğal kaynakların sahibi kendileri olmak zorunda. Kendilerini dünyanın efendisi gören ve diğer ülkeleri kendine köle yapmaya çalışan sömürgecilerin derdi Türkiye’yi enerji piyasasının yeni aktörü haline gelmeden durdurmak. Ancak bugün ortaya konan kararlılıkla bütün engeller bir bir aşıldığında mazara çok farklı olacak.

BARIŞ VE GÜVEN ORTAMI

Türkiye’nin derdi savaş çıkarmak ya da ülkelerin bir birine düşmesine yol açmak olmadığı herkesin malumu. Uluslararası hukuk karşısında eli son derece güçlü konumdaki Türkiye’yi sindirmeye çalışan bütün ülkelerin dayatmaya çalıştıkları haritaların hakkaniyetsizliği aşikar. Türkiye bugüne kadar adım attığı her yeri şanlı mazisine yakışır bir şekilde imar etti ve barış ortamına kavuşturdu. Türkiye’yi durdurmak için dört bir yandan cehpe açarak finanse ettikleri terörü üstümüze salanlar bilmelidir ki budan tam bir yıl önce başlatılan ve bugün bölgenin huzuruna vesilen olduğu açıkça ortada olan Barış Pınarı Harekatı bölgesiyle birlikte Fırat Kalkanı ve diğer her yerde haydutluklarına izin verilmeyecek.

Editör: TE Bilisim