Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip ölümcül korona virüsü yayılmaya devam ediyor.

Çin’in yanı sıra dünyada dünyanın farklı ülkelerine de yayılan virüs nedeniyle Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkede önlemler alınmış, bu kapsamda İstanbul Havalimanı’nda yolcular geçtiğimiz haftadan itibaren termal kameralarla taranmaya başlamıştı.

200’den fazla kişinin hayatını kaybettiği virüs salgını nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü de uluslararası acil durum ilan etmişti.

SON UÇAKLAR İSTANBUL’A ULAŞTI

Öte yandan, dünya gelenindeki birçok ülkenin havayolu şirketleri salgının yayıldığı Çin’e gerçekleştirdikleri seferlerini durdurma kararı aldı.

Türk Hava Yolları da dün aldığı kararla Çin’in Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian şehirlerine düzenlediği tarifeli seferlerini 9 Şubat’a kadar durdurduklarını açıklamıştı.

Alınan karar doğrultusunda Türk Hava Yolları’nın Çin’in Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian şehirlerinde bulunan son tarifeli uçakları, bu sabah 05.00-07.00 saatleri arasında İstanbul’a ulaştı.

İstanbul Havalimanı’na inen yolcular yine özel olarak belirlenen körüklere yanaşan uçaklardan indikleri sırada vücut ısılarını ölçen termal kameralarla taranarak terminale alındı. Yapılan kontrollerde ise risk teşkilde edecek herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Editör: TE Bilisim