İsveç’te başrolünde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yakınlığıyla bilinen Umut Özkırımlı’nın başrölünde olduğu bir taciz skandalına sahne oldu. Özkırımlı, kendisiyle aynı üniversitede görevli Pınar Dinç isimli bir diğer Türk akademisyen Pınar Dinç’i 2,5 yıl boyunca taciz ettiği için okuldan uyarı cezası alırken, yaşananlar Dinç’in sosyal medya paylaşımları ile ifşa oldu.

TÜRK YARGISI HAREKETE GEÇTİ

Dinç’in paylaşımlarıyla bir zamanlar Ensar Vakfı’ndaki iddialarla ilgili birçok kişinin Müslüman kimliğine saldıran ve bu kişileri tacizci ilan eden ayrıca Gezi’ye methiyeler düzen FETÖ’cü Umut Özkırımlı okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Ancak Özkırımlı hakkında Türk yargısı da harekete geçti.

Konuyu yakinen takip eden TRT Haber muhabiri Kemal Gümüş süreci İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Özkırımlı hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

DİNÇ’İN ŞİKAYET BAŞVURUSU ALINACAK

Gümüş, Pınar Dinç’in, paylaşımlarında isim vermese de, daha önce İsveç makamlarına aynı okulda görev yaptığı Umut Özkırımlı ile ilgili şikayette bulunduğunu belirterek “Özkırımlı üniversiteden uyarı cezası almıştı. Dinç’in anlattıkları ve paylaşımları tutanak altına alındı. İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne de talimat verilerek Pınar Dinç’in ayrıntılı beyan ve şikayetinin alınması istendi” dedi.

Gümüş, Başsavcılık’ın, Dinç’in beyanları ve elde edilecek delillerle birlikte tacizde bulunduğu iddia edilen şüphelinin adres, iletişim ve kimlik bilgilerinin tespit edilmesini ve ifadesinin alınmasını talep ettiğini sözlerine ekledi.

İSVEÇ’TE BÜTÜN MERCİLER TACİZCİYE GÖZ YUMDU

Öte yandan olayın bir diğer skandal boyutu ise İsveç yargısının tacize göz yumması oldu. Dinç’in 2018’de fakülteye resmi şikayetiyle başlayan süreç ülkede olabilecek en üst kurum Diskriminerings Ombudsmannen’e (Ayrımcılık Ombudsmanı) kadar çıkmasına rağmen ne elle tutulur bir karar çıktı ne de Umut Özkırımlı’nın tacizleri bitti.

Editör: TE Bilisim