İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Halep’in doğusunda yaşanan gelişmelerin ardından binlerce insanın ihtiyacını karşılayabilecek hizmet ve yardımlara yönelik hazırlıklarını tamamladı.

Vakfın Bab’el Hava ve İdlib’teki ofislerinde, yaklaşık 200 personelin çalışmasıyla, Halep’ten gelebilecek Suriyeliler için gıda paketleri, sıcak çorba ikramı için mobil aşevi ve ekmek fırını ile bebekler için mama ve bez gibi birçok hizmet ve yardım paketine ilişkin hazırlık yapıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, Halep’ten gelmesi beklenen insanların ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir hazırlık gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kendilerine, çatışmaların yaşandığı bölgelerden zaman zaman bilgi geldiğini anlatan Yemelek, “Bize gelen bilgilere göre, Halep’ten Türkiye sınırına 60 bin ile 100 bin arasında insan gelebilir. Biz de İHH olarak bu göçe karşı 100 bin insanın ihtiyacını karşılayabilecek şekilde bir hazırlık içerisindeyiz.” dedi.

SICAK ÇORBA İKRAMI OLACAK

Yemelek, depolarında 500 tona yakın un bulunduğunu, ekmek sıkıntısı yaşanmayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Bu insanlar buraya geldiğinde ihtiyacını karşılamak üzere günde 200 binin üzerinde üretim yapacak ekmek fırınımız hazır halde bekliyor. Gelecek insanlara sıcak ekmeklerini bizzat ulaştıracağız. 30 bin civarında da hazır gıda paketi hazırladık. Reyhanlı ilçesinde hazır bekletilen mobil aşevi de bölgeye getirilecek. İnsanlara, bu soğuk havalarda ısınmaları için sıcak çorba ikramımız olacak.”

Yemelek, beklenen sayıda Suriyelinin gelmesi halinde ihtiyaçlarının süreklilik arz edeceğini ve İHH olarak bunu göğüslemelerinin zor olduğunu belirterek, diğer sivil toplum kuruluşlarından ve vatandaşlardan da destek beklediklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim