Dünyanın en güzel bayrağı oylamasının 4. gününde Türk bayrağı 1. sırada! Bir İspanyol gazetesi olan Marca’nın resmi internet sitesi aracılığıyla uyguladığı dünyanın en güzel bayrağı anketinde yüzbinlerce oyla gururumuz birinci sırada yer alıyor. Peki anketin başlatıldığı ülke olan İspanya’nın bayrağı kaçıncı sırada? ABD, Fransa, İngiltere ve diğer ülkelerin sıralaması nasıl? Marca’nın başlattığı ‘Dünyanın en güzel bayrağı’ anketinde Türk bayrağı zirvede yer alırken dünya ülkelerinin liste sıralaması merak konusu oldu. Detaylar haberimizde.

Marca’nın başlattığı ‘Dünyanın en güzel bayrağı’ anketinde Türk bayrağı zirvede!

İspanya’da günlük olarak yayın yapmakta olan spor gazetesi Marca, internet sitesi aracılığıyla 17 Nisan 2020’de ‘Dünyanın en güzel bayrağı’ temalı bir anket başlattı.

‘Kalbinizle değil, aklınızla oy kullanmaya çalışın. Sonuç ne olacak?’ ifadelerinin yer aldığı ankette toplam 42 ülke yer alırken, Türk bayrağı 335 bin 800 oyla 1. sırada yerini koruyor.

İnternet üzerinden yapılan ‘Dünyanın en güzel bayrağı’ anketinde İspanya ise 51 bin 900 oy ile 2. sırada.

ABD 12 bin 600 oyla 3. sırada yer alırken, Brezilya 10 bin 400 oyla 4. ve Güney Afrika ise 8 bin 200 oyla 5. sırada bulunuyor.

Dünyanın en güzel bayrağı anketinde ilk 10’da yer alan diğer ülkeler ise sırasıyla şöle;

Meksika 6., İngiltere 7., Uruguay 8., Kanada9. ve Kenya ise 10. sırada yer buldu.

Oylama sonucu ortaya çıkan sıralamasının sonunda ise bin 100 oy ile Polonya bayrağı bulunuyor.

Ankete katılan kullanıcıların büyük çoğunluğunun Türk Bayrağına oy verdiği görüldü.

Editör: TE Bilisim