Açık Lise sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sorusu büyük merak konusu oldu. Eğitim hayatını Açıköğretim Lisesi’nde sürdüren öğrenciler AÖL 2. Dönem sınavlarına 25-26 Temmuz 2020 tarihleri arasında girmişti. Sınav sonuçlarını heyecanla bekleyen öğrenciler gözünü Milli ğitim Bakanlığı’nın resmi açıklamasına çevirdi. Peki, Açık Lise sınavı sonuçları açıklandı mı? İşte 2020 AÖL Açıköğretim Lisesi sınav sonuçları sorgulama ekranı…

AÇIK LİSE SINAVI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? 2020 AÖL AÇIKÖĞRETİM LİSESİ SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden yayınlanan takvime göre sonuçların 17 Ağustos’ta erişime açılacağı söylendi. Dün açıklanmayan AÖL sınav sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor.

AÇIK LİSE SINAV SONUÇLARI SORGULAMA

MEB’in resmi internet sitesi (meb.gov.tr) adresi üzerinden sınav sonuçları sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak bu ekrana doğrudan gidebilirsiniz.

AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN YAPILACAK?

Açıköğretim Lisesi 1. Dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 24 Ağustos – 9 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

AÖL’DEN DUYURU

Koronavirüs (covid-19) salgını sebebiyle Açık Öğretim Lisesinin merkezi sistemle yapılan 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı dönem sınavları ertelenmişti.

Öğrencilerimizin mağdur olmaması için bakanlık makamının, 7327427 sayı ve 02.06.2020 tarihli onayı doğrultusunda, Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı olan öğrencilerimizden;

Açık öğretim lisesi sisteminde öğrencilik durumu aktif, donuk ve silik olup 7 Eylül 2020 tarihi itibarıyla 18 yaşından gün almış olanlara, daha önceki sınavlara girip girmediğine bakılmaksızın, 2019-2020 Eğitim- Öğretim yılı 3. Dönem (2019-3) sınavı için bir dönemde alabileceği ders kadar ders ataması yapılarak atanan bu derslerin kredileri verilecektir.

Kredi verilecek öğrencilerimizin herhangi bir iş ve işlem yapmasına gerek yoktur.

Öğrencilerimizin kayıtları otomatik olarak bakanlığımız tarafından yenilenip, sistem tarafından ders atamaları yapılacaktır.

Öğrencilerimizin ders atamaları, sistem tarafından, dönemlere göre sıralı olarak, zorunlu derslerinden başlayarak yapılacaktır. Öğrencilerimiz seçilen bu derslerden başarılı sayılacaktır.

Yukarıda belirtilen iş ve işlemler 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 2. Dönem (2019-2) sınav sonuçlarının henüz açıklanmaması nedeniyle eylül ayı içerisinde tamamlanacaktır.

Editör: TE Bilisim