PastırmaTarhana Çorbası tarifi Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında çok özel, yapımı kolay ve pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de hem lezzet hem vitamin deposu, birkaç malzemeden hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı, aynı zamanda da oldukça hızlı yemek tarifine sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem , Akşama ne pişirsem diyenlere 13 Eylül 2020 Pazar günü için kolay yemek tarifi önerisi; Pastırmalı Tarhana Çorbası Tarifi! Malzeme listesi ve Pastırmalı Tarhana Çorbası nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem ; Pastırmalı Tarhana Çorbası Tarifi 

Pastırmalı Tarhana Çorbası Tarifi için gerekli olan malzemeler;

Tarhanayı Islatmak İçin Gereken Malzemeler 3 yemek kaşığı toz tarhana

1 tutam nane

1 su bardağı soğuk su

Çorba İçin Gereken Malzemeler

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı ev yapımı domates salçası

5 su bardağı su

Tuz

Karabiber

7 – 8 dilim kadar pastırma

Pastırmalı Tarhana Çorbası Tarifi, nasıl yapılır?

Pastırmalı Tarhana Çorbası hazırlarken öncelikle 1 su bardağı suda, tarhana ve kuru naneyi en az 1 saat bekletip ıslanarak çözünmesini sağlayın.

Bir çorba tenceresine tereyağını ilave edin ve eritin. Üzerine domates salçasını ilave edip biraz kavurun. Ardından içerisine tarhana ve suyu ilave edin. Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak kaynatın.

Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.

Diğer yanda pastırmaları küp küp doğrayın ve yağsız bir tavada soteleyerek renk verin. Çorbayı servis kasesine alın ve üzerine pastırmaları da ekleyip sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim