AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Meclis’te yaptığı konuşmada kadın cinayetlerini gündeme getiren vekile karşı kadınları savunan açıklaması sonrasında, sosyal medya başörtüsü düşmanlarının hakaretlerine maruz kaldı.

Özlem Zengin’e sosyal medya hesabı üzerinden hakaret ve küfürler eden saldırganlardan biri gözaltına alındı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

“Siz kadınları bizden daha çok mu tutuyorsunuz? HDP kadınları bizden daha fazla savunacak en son partidir” diyen Zengin’in sözlerini bahane edip galiz küfürler eden saldırganlardan Atalay Başkak bugün hakim karşısına çıkıp yargılanacak.

Gözaltına alınan Atalay Başkak’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım.

NE OLMUŞTU?

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis’ye yaptığı konuşmada kadın cinayetlerini gündeme getiren vekile verdiği yanıt gündem olmuştu.

“Siz kadınları bizden daha çok mu tutuyorsunuz? HDP kadınları bizden daha fazla savunacak en son partidir” diyen Zengin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ülkede AK Parti gelene kadar kadın kelimesinin adı yoktu Türkiye’de. Partimizin daha evvel yaptığı kadın kongresinde şunu söylemiştim. Eğer Türkçe’de kelimelerin dişisi, erili olsaydı bir kadın kelimesi olurdu. AK Parti’yi inşa eden kadınlardır. O yüzden ben, kadın, erkek arkadaşlarımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız biz yaptığımız çalışmalarda kadınların hayatını kolaylaştırmak için gayret ediyoruz.”

“HDP EN SON PARTİDİR”

Sosyal güvenlikten, sağlık hizmetine aile politikalarımızda önce kadın vardır. Türkiye’de cinayetler gibi problemler var mıdır? Vardır… Bunu da çözmek için uğraşıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuda kanunların daha işler haline gelmesi için gayet sarf ediyoruz. Şu Meclis’te ortaklaşacağımız bir konu varsa kadın meselesidir. Siz kadınları bizden daha çok mu tutuyorsunuz? HDP kadınları bizden daha fazla savunacak en son partidir.”

SOSYAL MEDYADAN KÜFÜR CEZASIZ KALMIYOR

Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

İMAMOĞLU VE DEMİRTAŞ’A ÖVGÜLER

Gözaltına alınan Atalay Başkak isimli şahsın sosyal medya hesaplarından yaptığı diğer paylaşımlar da olayı manipüle etmesi açısından gözler önüne serdi.

Selahttin Demirtan’ın eşi Başak Demirtaş’a karşı yapılan ahlaksız saldırıya karşı sessiz kalmayan Başkak, konu Ak Parti Milletvekili olunca saldırgan ve provokatör ifadeler kullandı.

Ekrem İmamoğlu, Başak Demirtaş gibi siyasi isimlere övgüler dizen şahıs söz konusu AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin olunca gerçek yüzünü ortaya çıkarmış.

Kendinden olmayanlara karşı barbar birer düşman olan bu zihniyet kadınlara, kutsal değerlere hatta çocuklara bile küfreden bir ideolojinin gerçek temsilcileri.

Editör: TE Bilisim