UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 6’ncı maçında temsilcimiz Modipol Başakşehir’in Paris Saint-Germain ile oynadığı karşılaşmada 4’üncü hakemin ırkçı söylemiyle dünya kamuoyu yeni bir ırkçılık ile sarsıldı. Hakemin ırkçı hareketiyle ardından çıkan olay karşısında Başakşehir sahayı terk etti. Irkçı söylemi ile eşdeğer olarak gündeme gelen yeni bir kelime daha oldu. Vatandaşlar sıkça negro’nun ne demek olduğunu araştırır oldu. Peki, Negro ne demek? Negro İspanyolca ne anlama geliyor, Türkçe anlamı nedir? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

Maçın 15. dakikaları oynanırken hakemin kırmızı kart gösterdiği Webo’yu, Rumen dördüncü hakem “Negro” diye nitelendirerek işaret etti.

Tüm dünyanın karşı çıktığı bu olaya, PSG’li futbolcular dâhil herkes tepki gösterdi. Kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturan tepkiler tüm dünyaya yayıldı.

NEGRO NE DEMEK? NEGRO İSPANYOLCA NE ANLAMA GELİYOR, TÜRKÇE ANLAMI NEDİR?

Yaşanan bu skandalın ardından vatandaşlar Negro ne demek, negro kelimesi ne anlama geliyor sorularını araştırmaya başladı.

Negro, İspanyolca ‘siyah’ anlamına gelir. Negro, İngilizce’de ‘Zenci’ demektir. Negro kelimesi, ırkçı nefreti niteleyen bir ifadedir. Kara, pis, kirli anlamında kullanılan Negro kelimesi, tamamen ırkçılıkla alakalı ve insanlık dışı bir kavramdır.

Editör: TE Bilisim