Diriliş Postası Muhabiri İbrahim Seçkin Talaş/Ankara

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türkiye’de son 24 saat içinde elde edilen vaka sayılarını paylaştı. Günlük Koronavirüs Tablosu’nu açıklayan Koca, veriler üzerinden değerlendirme yaparak, toplum olarak rehavet içinde bulunduğumuza, ölümcül virüsün ise aynı ciddiyette olduğuna dikkat çekti.

‘KURALLARI’ HATIRLATTI

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki şahsi hesabı adresi üzerinden konuşan Koca, Türkiye’de ‘korona’ yüzünden ölenlerin sayısının ‘5 bin’ üzerinde bulunduğunu hatırlattı. Küçümsenmeyecek rakam üzerinden toplumun dikkatini çekmeye çalışan Koca, “Hâlâ bilinçlenmediğimizi, tüm sonuçlara rağmen daha kararlı ve dikkatli olmadığımızı” dile getirdi.

‘Yeni vaka sayımız dünkü verilerden de bugün iyileşenlerden de fazla” diyen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Yatırılarak tedavi edilen hastaların sayısı ile yeni taburcu edilen hastaların sayısı arasında bir denge var. Yoğun bakımdaki artış olağan düzeyde ilerliyor. Ancak vaka sayılarını azaltmak konusunda hâlâ yeterince kararlı, tedbirlerde ise dikkatli değiliz” uyarısında bulundu. Koca, Türkiye’deki toplam vaka sayısı için “200 bin seviyesine yaklaştı” derken; uyarılara ve kurallara hassasiyet gösterilmesini istedi. Koca, ‘maske-mesafe ve temizlik’ çağrısı yaparak, dün de 10’larca kişinin aynı sebepten öldüğünü işaret etti. Koca son olarak da “İyileşen hasta sayısı 172 bin düzeyine yaklaştı” dedi.

Editör: TE Bilisim