Yıldırım -1 Cudi Şehit J.Asb.Kd.Bçvş. Sıddık Uluocak Operasyonu kapsamında, Şırnak Merkez ilçe Gabar Dağı bölgesinde, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve komando birlikleri ile gerçekleştirilen operasyonda, 5 terörist etkisiz hale getirildi.

GRİ LİSTEYE İKİ ÇİZİK DAHA

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, sözde Botan Eyaleti Gabar (Küpeli) bölgesinde takım sorumlusu olarak faaliyet gösteren ve terörden arananlarda 500 bin liraya kadar ödülle gri kategoride yer alan Evrim Cembeli kod adlı Menice Özkan olduğu belirlendi. Teröristin 06.05.2018 tarihinde Şırnak-Güçlükonak-Yağızoymak bölgesinde zırhlı aracın geçişi esnasında EYP ile saldırı eylemine katıldığı tespit edildi.

Diğer teröristin ise, sözde Botan Eyaleti Gabar (Küpeli) bölgesinde örgütün erzak, malzeme, silah ve mühimmat depolarının sorumlusu olduğu ve terörden arananlarda 500 bin liraya kadar ödülle gri” kategoride yer alan, Tekoşin Cudi kod adlı Edibe Kündün olduğu ortaya çıktı.

2021’İN İLK HABERİ

İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, teröristlerin etkisiz hale getirildiğini şu ifalerle duyurmuştu:

“2021’de kahramanlarımız, Gabar Dağı’ndan ilk haberi verdi. İnlerine girdiler. Mağarada 5 terörist, kahraman jandarma komandolarımız tarafından silah ve mühimmatlarıyla etkisiz hale getirildi. Allah evlatlarımızı muhafaza etsin.”

Editör: TE Bilisim