Sosyal medyadaki paylaşımında Kur’an-ı Kerim yırtan ahlaksızın 11 suç kaydıyla aranan bir firari olduğunun saptandığı, Rusya’da yaşadığının belirlendiği ve yakalanıp iade edilmesi için yasal girişimlerde bulunulduğu bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında, bugün sosyal medyada gündeme gelen bir videoda, dini değerleri alenen aşağılayan ve Kur’an-ı Kerim’i yırtan şahsın görülmesi üzerine tespit çalışması yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Videodaki şahsın İ.A. olduğu, çeşitli suçlardan 11 kaydının bulunduğu, firari olarak Rusya’da ikamet ettiği anlaşılmıştır. Şahıs hakkında yasal işlem başlatılmış olup ülkemize iade süreci takip edilmektedir.” bilgisine yer verildi.

SOSYAL MEDADA BÜYÜK TEPKİ: TUTUKLANSIN

Skandal görüntülerin ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter’da “İbrahim Atabey Tutuklansın” etiketi altında binlerce paylaşım yapıldı. Etiketin altına yorum yapan Twitter kullanıcıları, “Adı İbrahim ama Ebu Cehil’den farkı olmayan bu haysiyetsizi tutuklayın” çağrısında bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medyada İbrahim Atabey tutuklansın etiketiyle gündeme gelen bir videoya ilişkin yasal işlem başlatmıştı.

MELİH GÖKÇEK’TEN, BAKAN SOYLU’YA ÇAĞRI 

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, skandal olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İbrahim Atabey denilen Youtuber alçağı Kuran-ı Kerim’i hem yırtıyor, hem de tükürüyor. Süleyman Soylu bakanımdan bu itin derhal adalet teslim edilmesini istiyoruz. Ancak polis bu iti gözaltına alırken suratını görmek istiyoruz. Bakalım it sırıtacak mı?” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim