Son dakika açıklaması… EBA öğrenci giriş işlemi: Uzaktan eğitim EBA’dan mı verilecek? EBA nedir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Corona virüsü zirvesi sona erdi. Zirvenin ardından önemli kararlar alındı. Zirve sonrası okulların tatil edilmesine ve uzaktan eğitim verilmesine karar verildi. Bu gelişmenin ardından EBA hakkındaki bilgiler de merak konusu oldu. Peki, EBA öğrenci giriş işlemi nasıl yapılır? Uzaktan eğitim EBA’dan mı verilecek? EBA nedir? ayrıntılar haberimizde…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Corona virüs nedeniyle eğitimin uzaktan verileceğini içeriklere EBA’dan ulaşılabileceğini açıkladı.

EBA nedir?

EBA’nın açılımı Eğitim Bilişim Ağı’dır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan EBA(Eğitim Bilişim Ağı) çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. EBA öğretmenlere ve öğrencilere eğitimde büyük kolaylık sağlayan bir platformudur. EBA’ya öğretmenler özel hazırladıkları içerikleri istediği gibi yükleyebilirken yine başka öğretmenler tarafından paylaşılan not ve sunumlara rahatlıkla ulaşabilmektedir.

Bu sistemle birlikte öğretmenler arasında iletişim daha kolay bir hal almıştır. EBA öğretmenlere sağladığı kolaylıkların daha fazlasını öğrencilere sağlamaktadır. EBA’ya giriş yapan bir öğrenci oldukça zengin bir içeriğe ulaşabilmektedir. EBA’ya giriş yapan öğrenci başka öğrenciler tarafından paylaşılan notlara, sunumlara, görsellere rahatlıkla ulaşabilmekte ve bu meteryallerden istdiği gibi faydalanabilmektedir.

EBA sistemi içinde bir dolu dünya barındırmaktadır. EBA kısaca;

– Farklı, zengin ve eğitici içerikler sunmak,

– Bilişim kültürünü yaygınlaştırarak eğitimde kullanılmasını sağlamak,

– İçerikle ilgili ihtiyaçlarınıza cevap vermek,

– Sosyal ağ yapısıyla bilgi alışverişinde bulunmak,

– Zengin ve gittikçe büyüyen arşiviyle derslere katkı sağlamak,

– Bilgiyi öğrenirken aynı zamanda yeniden yapılandırabilmek ve bilgiden bilgi üretmek,

– Farklı öğrenme stillerine (sözel, görsel, sayısal, sosyal, bireysel, işitsel öğrenme) sahip öğrencileri de kapsamak,

– Bütün öğretmenleri ortak bir paydada buluşturarak eğitime el birliğiyle yön vermelerini sağlamak,

– Teknolojiyi bir amaç olarak değil bir araç olarak kullanmak amacıyla tasarlanan sosyal bir eğitim platformudur.

EBA’nın içinde ses, haber, video gibi modüller vardır. Bu modüller kullanılarak istenilen işlem yapılabilmektedir.

EBA’ya giriş için tıklayın….

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan açıklama

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğrencilerin sınavları dahil hiçbir şekilde mağdur olmamaları için gereken her türlü senaryoların hazır olduğunu söyledi.

Bakan Selçuk, “Milli Eğitim Bakanlığının ücretsiz olarak sunduğu uzaktan öğrenme sistemiyle dünyada ilk kez ulusal ölçekte özel olarak hazırlanan televizyon, internet ders programlarıyla model ülke olmaya hazırdır.” dedi.

Bakan Selçuk, “Eğitim Bilişim Ağı kullanımında bütün operatörlerden ücretsiz 3 GB internet erişimi sağlanacaktır.” diye konuştu.

Bakan Selçuk, “Eğitim Bilişim Ağının tümüyle yenilenen yüzüyle bu süreçte de önemli bir rol üstlenerek ders ortamını evlere taşıyacak. Bu konuda öğrencilerimizin eğitiminin uzaktan eğitimle sürmesini sağlayacak.” ifadesinde bulundu.

Bakan Selçuk, “Haftalık ders programları yapılandırılarak, EBA ile internet üzerinden, TRT ile televizyondan gerekli telafi eğitim desteği sunulacak.” dedi.

Bakan Selçuk, “Eğitim Bilişim Ağı tümüyle yenilenen yüzüyle bu süreçte de önemli bir rol üstlenerek ders ortamını evlere taşıyacak.” diye konuştu.

Bakan Selçuk, “Milli Eğitim Bakanlığı, yeni tip koronavirüse karşı tedbirlerini üç aşamada hayata geçirdi.” ifadesinde bulundu.

Bakan Selçuk, “Çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için ne tür tedbirler gerekiyorsa fazlasıyla almış durumdayız.” dedi.

Bakan Selçuk, Bakanlığa bağlı tüm ana sınıf ve kreşlerin de koronavirüs önlemleri kapsamında tatil edildiğini bildirdi.

Bakan Selçuk, EBA Akademik Destek eğitimine ilişkin, “Sadece 11 ve 12. sınıflar dahil değil, diğer sınıfların tamamı buradan eğitim alabilirler.” açıklamasında bulundu.

Bakan Selçuk, “Öğretmenlerimizin ara tatilde okullarda bulunmalarını beklemiyoruz. Onların da evlerinde olmasını bekliyoruz. Çok acil bir durum olmadıkça da şehir dışına çıkmamalarını öneriyoruz.” diye konuştu.

Bakan Selçuk, pazar günü yapılacak Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı’nın iptalinin söz konusu olmadığını bildirdi.

Editör: TE Bilisim