65 yaş ve üstü vatandaşların saat 11 ile 15 saatleri arasında geçerli olan sokağa çıkma izni başladı.

Sokağa çıkma izni öncesi ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan 65 yaş ve üstü vatandaşları her zamanki uyarısını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hatırlattı.

“BEKLENEN GÜN GELDİ”

Konu hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Koronavirüsle mücadelemize evde kalarak büyük destek verdiniz. Beklenen gün geldi: Şehir, siz hanımefendiler ve beyefendilerle adeta yeniden tanışacak. Bu güzel günde maske takmayı ihmal etmeyin. Maske artık kıyafetimizin bir parçası olmalı. Her dakikanız güzel geçsin!” mesajını paylaştı.

4 SAATE 4 KRİTİK TAVSİYE

65 yaş üstü olan vatandaşların uzun bir sürenin ardından dışarı çıkacak olduğuna dikkat çeken uzmanlar bazı tavsiyelerde bulunuyor.

Fahrettin Koca’dan 65 yaş ve üstüne uyarı: Kalabalık arkadaş grupları parkta bile olsa hala sakıncalı!

Sağlık

Habere Git

1- 65 yaş üstü olanların aşırı kalabalık yerlere ya da özellikle sokağa çıkma yasağının uygulandığı illerde ıssız yerlere gitmemeleri gerektiği belirtiliyor.

2-Kronik rahatsızlığı veya yürüme problemi olanlar refakatçileriyle dışarı çıkmalı.

3-Sürekli ilaç kullananlar dışarı çıkmadan önce ilaçlarını almalı ya da yanlarında bulundurmalı.

4-Uzun süre evde hareketsiz kaldıkları için dinlenerek yürüyüş yapmalılar.

GENÇLER 15 MAYIS’TA

4 Nisan’dan bu yana sokağa çıkmaları kısıtlanan 20 yaş altındaki gençler, önümüzdeki hafta iki ayrı grup ve gün şeklinde dışarı çıkabilecek. Buna göre, 0-14 yaş grubu 13 Mayıs’ta, 15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs’ta dört saatliğine dışarı çıkacak..

Editör: TE Bilisim