Libya Ordusu başkent Trablus’u tamamen kontrol altına aldıklarını duyurdu.

Libya ordusu sözcüsü, Albay Pilot Muhammed Kanunu yaptığı açıklamada “Kahraman ordumuz Trablus şehrinin tüm idari sınırlarını kontrol altına aldı.” ifadelerine yer verdi.

BENİ VELİD’E KAÇTILAR!

Savunma Bakanlığı Müsteşarı Albay Salah El-Nemruş ise alınan başarı hakkında açıklama yaptı. Müsteşar El-Nemruş “Ordumuz bu sabah ilerlemelerini sürdürerek terörist Hafter militanlarını Büyük Trablus sınırlarından çıkardı.” El-Nemruş militanların Trablus’un güneydoğusundaki Beni Velid şehrindeki havaalanına kaçtıklarını söyledi.

“ARTIK DAHA GÜVENDELER”

Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Trablus Uluslararası Havalimanı’nın milislerden kurtarılmasıyla başkent Trablus‘ta yaşayan kadın ve çocukların hayatlarının artık daha güvende olduğunu belirtti.

Havalimanının kurtarılmasını “Hafter milislerinin sivilleri hedef alan roket ve füzelerinin Trablus‘tan uzaklaştırılması konusunda yeni bir adım” olarak değerlendiren Başağa, milislerin sivil halkın evlerine, çocukların odalarına, camilere ve hükümet binalarına mayınlar döşediğini aktardı.

TRABLUS HAVAALANI TEMİZLENDİ

Libya ordusu, geçtiğimiz saatlerde başkent Trablus’un güneyindeki Ayn Zara ve Vadi er-Rebi bölgelerini, darbeci Hafter’e bağlı militanlardan kurtardıklarını ve bu bölgelerde tamamen kontrolü sağladıklarını açıklamıştı.

Öte yandan dün yapılan açıklamada darbeci Hafter’e bağlı militanların işgalindeki Trablus Uluslararası Havaalanı’nda kontrolü sağlandığı duyurulmuştu.

ERDOĞAN-SERRAC GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Rece Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Feyiz el Serrac’ı kabul etti.

Editör: TE Bilisim