Çin’den dünyaya yayılan koronavirüs salgınının yanı sıra Suriye ve Türkiye sınırlarındaki durum başta olmak üzere yaşanan uluslararası gelişmeler, geçtiğimiz hafta dolardaki yükselişi hızlandırmıştı. Merkez Bankası’nın faiz indirimlerini sürdürmesinin ardından küresel piyasalardaki koronavirüs salgınına yönelik risk algısının artışı, dolar kurunın baskılanmasına sebebiyet vermişti.

Geçtiğimiz hafta yüzde 1’in üzerinde yükselerek son 9 ayın en yüksek seviyesine çıkan dolar, düşer mi, yükselir mi? Bu soru, şu sıralar, yatırımcıların en çok yanıtını sorular arasında başı çekiyor. Peki dolar düşer mi yükselir mi? 4 Mart 2020 dolar ne kadar oldu? Bugün dolar, euro, sterlin fiyatları.

4 MART 2020 DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar, şu sıralarda piyasalarda 6,14’ten alıcı buluyor.

EURO NE KADAR?

4 Mart 2020 euro fiyatı 6,84 TL civarında.

STERLİN NE KADAR?

Sterlin satış fiyatı ise 7,86’nın birüzk üstünde.

DOLAR DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ?

Geçen hafta İdlib’deki gelişmelerin yoğunluk kazanması Türk Lirası üzerinde büyük baskıya neden olmuş ve bu baskı dolar/TL paritesinde yukarı yönlü hareketlenmelerin yaşanmasına sebep olmuştu. FED’in faiz indirim kararı sonrası gözler TCMB’ye çevrildi. Piyasalar gün içinde ABD’de bugün TSİ 16.15’te açıklanacak ADP Tarım Dışı İstihdam verisini takip edecek.

Tüm bunlar ışığında yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 6,15858 ve 6,22069 seviyeleri direnç noktaları olarak; 6,07036, 6,02962, 5,97666 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Editör: TE Bilisim