Başta İstanbul olmak üzere Anadolu’nun pek çok kentinden Edirne’ye gelen göçmenler Avrupa’ya geçmek için verdiği mücadele 15’nci gününde devam ediyor.

Göçmenler kara ve sınır hattından en çok nehir yolunu kullanıyor.

Akşam saatlerini bekleyen göçmenler, sınır köylerinde belirledikleri alanlardan geçiş yapıyor.

ÖZEL HAREKAT 7/24 NÖBETTE

Meriç Nehri’nin yatağının dar olan kesimlerini seçen göçmenler botlarla Yunanistan’a ulaşıyor.

Yunanistan’a hızlıca ayak basan göçmenler karanlıkta ülkenin içlerine kadar ilerliyor.

Yunanistan’ın geri itme olaylarına karşı özel harekat polislerinin 24 saat esaslı ise hem kara hem nehirden devriyeleri sürüyor.

Göçmenlerden bazılarının Yunanistan’ın kapıları açacağı umuduyla Pazarkule-Kastanies sınır kapıları arasındaki tampon bölge ve yakınındaki ağaçlık alanda umutlu bekleyişi de sürüyor.

ORANTISIZ GÜÇ KULLANILIYOR

Kastanies Sınır Kapısı’nın önünde jiletli tellerle barikat kuran Yunanistan güvenlik güçleri, göçmenlere zaman zaman tazyikli su sıkıyor, ses ve göz yaşartıcı bomba atıyor, zaman zaman da mermi kullanıyor.

Sınırına siper kazıp mevzi oluşturan Yunan sınır güçleri Meriç Nehri kıyısına da tel çit çekmeye başladı. Sınırda bekleyen göçmenler yanı sıra sınırı geçmeyi başaranlar da Yunan sınır birliklerinin kötü muamelesiyle karşılaşıyor.

Burada kalanların Edirne Valiliği koordinasyonunda İl Göç İdaresi organizasyonu ile göçmenlerin ihtiyaçları karşılayarak üç öğün yemek veriliyor.

Editör: TE Bilisim