Atv’nin yeni yarışma programı Şans Kapıyı Çalınca yarışma programında kazanan 50 bin TL’lik büyük ödülün sahibi olacak. Programı izleyenler sunucu Mustafa Ferit Aktuğ hakkındaki bilgiler araştırmaya başladı. Bu bağlamda Şans Kapıyı Çalınca sunucusu kim? Ferit Aktuğ kimdir, nereli, kaç yaşında? gibi sorulara yanıt aranıyor. Cevaplar haberde…

Mustafa Ferit Aktuğ, 17 Kasım 1978 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

Şans Kapıyı Çalınca yarışma programı 28 Temmuz Salı günü saat 20.00’de Atv ekranlarında başlıyor. Programın sunuculuğunu ünlü oyuncu Ferit Aktuğ üstleniyor. Kavak Yelleri, Ufak Tefek Cinayetler, Eltilerin Savaşı gibi yapımlarda yer alana Aktuğ Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat bölümünden mezun olmuştur.

FERİT AKTUĞ KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Ferit Aktuğ, 17 Kasım 1978 yılında Adana’da doğdu. İlkokul ve ortaöğretimin ardından üniversite eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü’nde tamamlayan Ferit Aktuğ ilk oyunculuk deneyimini 2002 yılında TRT’de yayınlanan gençlik dizisi “Koçum Benim” ile yaşamıştır. Boyu 1.84 m uzunluğundadır.

2003’de yine bir gençlik dizisi olan “Kampüsistan” ve 2004’de “Haziran Gecesi” dizilerinde rol alan Aktuğ, 2007 yılında yayınlanmaya başlayan ve yayınlandığı dönemde büyük beğeni toplayan “Kavak Yelleri” dizisi ile geniş kitleler tarafından tanınmıştır.

Kariyeri boyunca çeşitli dizi, sinema ve tiyatro projelerinde yer alan Ferit Aktuğ, 2017-2018 sezonunda ekrana gelmeye başlayan “Ufak Tefek Cinayetler”de “Taylan” karakteri ile izleyici karşısına çıkmıştır. Aktuğ son olarak 2018 Temmuz ayında başlayan “Geleceğin Starı” adlı yarışmada oyuncu koçu olarak yer almıştır.

Aktuğ, 2011 yılında nikah masasına oturduğu eski antrenör ve oyuncu Bahar Özdoğan’la boşan kararı aldığını Nisan 2020’de açıklamıştı.

FERİT AKTUĞ’UN ROL ALDIĞI DİZİLER

Şans Kapıyı Çalınca

Ufak Tefek Cinayetler

Kördüğüm

Aramızda Kalsın

Yamak Ahmet

Kavak Yelleri

Koçum Benim

Kampüsistan

Haziran Gecesi

Büyük Buluşma

Mazi Kalbimde Yaradır

FERİT AKTUĞ’UN ROL ALDIĞI FİLMLER

Eltilerin Savaşı, 2020

Düğün Dernek 2: Sünnet, 2015

Kadın İşi: Banka Soygunu, 2014, Selçuk

Evdeki Yabancılar, 2012

Mustafa Hakkında Herşey, 2003

Editör: TE Bilisim