Susamlı Tavuk Sarma tarifi, pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de yediden yetmişe sevilerek tüketilen ve sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden Tavuk Sarma tarifi yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 8 Ekim 2020 Perşembe günü için kolay yemek tarifi önerisi; Tavuk Sarma tarifi! Malzeme listesi ve Tavuk Sarma nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

Bugün akşama ne pişirsem; Tavuk Sarma Tarifi 

Tavuk Sarma tarifi için gerekli olan malzemeler (4 kişilik);

4 adet tavukgöğsü

4 ince dilimlernmiş kaşar peyniri

4 dilim salam ya da jambon

1 adet çırpılmış yumurta

1 kase un

1 kase galeta unu

Tuz

Karabiber

Susam (üzeri için)

Tavuk Sarma nasıl yapılır?

Tavuk Sarma yapılışı; tavuk göğüslerini ince fleto yapın ve mutfak çekiciyle inceltin. Tuz ve karabiberle serperek önlü arkalı tatlandırın. Tavuk göğsünü yayın ve ortasına ince dilimlenmiş kaşar peyniri ile salamı yerleştirerek sarın. Kürdan takarak açılmasını engelleyin. Sardığınız tavukları önce una, sonra yumurtaya sen son da galeta ununa bulayın. Tüm tavuklara aynı işlemi uyguladıktan sonra tavukları önlü arkalı kızartın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Isınan fırında yaklaştık 15 dakika pişirin. İster bütün isterseniz de dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim