Azerbaycan topraklarını 28 yıldır işgal altında tutan Ermenistan dün yine Azerbaycan’a yönelik geniş çaplı bir saldırı başlattı. Azerbaycan askeri mevzilerinin yanı sıra sivil yerleşimlerini de hedef alan Ermeni ordusunun bu kanlı eylemine Azerbaycan anında karşılık verdi. İşgal altındaki köyler Azerbaycan ordusu tarafından kurtarılmaya başlarken Türkiye’den de kardeş ülke Azerbaycan’a destek açıklamaları geldi.

MSB’den Azerbaycan’a sosyal medyadan fotoğraflı destek

Dünya

Habere Git

ANINDA MUHALEFET

Ancak bu destek, gazeteci Can Ataklı’yı oldukça rahatsız etti. Ataklı bugünkü köşesinde kaleme aldığı yazıda “Bir cephe de Azerbaycan’da açılmasın” diyerek Türkiye’nin dış politikadaki bir hamlesine daha muhalefet bayrağı açtı. Ataklı yazısında şu ifadelere yer verdi:

KANLI PROVOKASYONA “SÜRTÜŞME” DEDİ

“Demeçler açıklamalar, sert eleştiriler şu anda kamuoyunda sempati yaratıyor olabilir. Ancak Türkiye’nin bugünkü ortamda Azerbaycan-Ermenistan sürtüşmesine aktif olarak girmemesi gerekir…”

HÜKÜMETİ HEDEF ALDI

“…Yine bir maceraya girme hevesinde olduklarını fark ediyorum. Tabii iktidarın bu tür şeylere ihtiyacı var aslında. Toplumun önemli bir kesimi bu tür hamasi çıkışlara destek verir, bunlar çok hoşuna gider…

“…Ancak Türkiye’nin yeni bir askeri cepheye tahammülü olmamalı. Şu anda zafer çığlıkları atılıyor olabilir ama inanın bir süre sonra yine aynı şekilde ‘Yanlış yaptık, keşke içine dalmasaydık’ türü itirafların gelmesi kaçınılmazdır. Vakit yine geç olmamalı.”
Editör: TE Bilisim