Mağrur Ganizade

Biz, iki kutsal kelimeyle başladık bu yola, kitap ve dost. Bu duygularla kulübümüz 13 Kasım 2016 tarihinde faaliyete geçmiştir. Kulübümüzün üyeleri okulumuzdaki kalemi sivri ve bu konuda kendini daha fazla sergilemek isteyen öğrencilerden oluşmaktadır.

Kitap Dostları Kulübü faaliyetlerini beş ana sahada olmak üzere sürdürmektedir.

•Kitap Tahlili: Her on beş günde bir olmak üzere kitap tahlili çalışması yapmaktayız. Kitapları öğrencilerin kendi isteklerine bağlı olarak seçmekteyiz.

•Okul Gazetesi: Ayda bir olmak üzere okul çapında çıkartmaktayız. Okul gazetesi, öğrenci ve öğretmen yazıları, okulumuzun yapmış olduğu faaliyetleri haber şeklinde yayınlanmaktadır.

•Yazarlık: Öğrenci üyelerimizin her hafta yazmış olduğu deneme, makale ve yazıları rehber hocamız tarafından denetlenerek kulübümüzün panosunda öğrencilerimize sergilenmektedir.

• Şiir Grubu: Şiir söylemeye ve yazmaya düşkün olan öğrencilerle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Çalışmalarımız özel programlarda şiir dinletisi yaparak ve şiir gecesi düzenleyerek sürdürülmektedir.

•Musiki Grubu: Öğrencilerimiz arasında sesi güzel olan ve şarkı ve ilahi söylemeye düşkün olan öğrencilerle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

Bundan dolayıdır ki, Kitap Dostları Kulübü üyelerini bütün yönleriyle geleceğe tam olarak hazırlamayı misyon olarak benimseyen ve her türlü planlamasını bu prensipten oluşturan bir kulüptür.

Amacımız, üye öğrencileri ve bütün öğrencilerimizi bu tür çalışmalar arasında tabi tutarak yazarlık yeteneğini ve kitap okuma alışkanlığını kazandırarak düşünen, fikir doğuran ve üreten bireyler olarak sosyal hayattaki yerlerini almalarını sağlamaktır.Biz inanırız ki, arkadaşlarımız “Biz Bir Dünyayız” sloganı çerçevesinde edindikleri bilgi ve tecrübelerle dünyanın gidişatına yön verecek ve dünyada barış ve huzurun sağlanması için gayretlerini esirgemeyecek ve inşAllah bir gün bunun muvaffakiyetini görecekler.

Editör: TE Bilisim