Kredi ve Yurtlar Kurumu, daha önce yaptığı açıklamada başvuru tarihini duyurmuştu. 15 Ekim Çarşamba günü itibariyle binlerce öğrenci E Devlet sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirmeye başladı. 21 Ekim’e kadar sürecek olan burs ve kredi başvurusu sonrası gözler sonuçlara çevrilecek. Peki, KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

15 Ekim 2019’da yapılan açıklamaya göre burs ve kredi başvuruları başlamıştı. İlgili öğrenciler için son başvuru tarihi 21 Ekim 2019 olarak belirlenirken, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Kurumu’ndan sonuçların ne zaman açıklanacağına dair net bir açıklama yapılmadı. Fakat daha önce olduğu gibi sonuçların başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından kısa bir süre içinde açıklanması bekleniyor.

KYK BURS VE KREDİ NE ZAMAN VERİLİR?

Burs ve kredi işlemlerinin tamamlanmasının ardından sonuçlar açıklanınca teamül gereği bir sonraki ay burs veya kredi ücreti öğrenciye verilen banka kartı hesabına yatırılır.

PEKİ BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

2019-2020 eğitim öğretim yılı için burs ücretlerinin şu şekilde olması bekleniyor:

Lisans 500 TL

Yüksek lisans 1000 TL

Doktora 1500 TL

Fakat sonuçlarının açıklanmasının ardından 2020 yılına girilmesiyle birlikte öğrencilere verilen burs ve kredi ücretlerinde makul bir artış yapılması bekleniyor.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

KYK’nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre 2019-2020 eğitim öğretim yılı için burs ve kredi başvuruları başladı. 21 Ekim Pazartesi günü başvuruların alınması için son gün belirlenirken, öğrencilere burs ve kredi tahsisi için ilgili mevzuata uygun olup olmadığı araştırılacak. Peki burs veya kredi başvurusu nasıl yapılır? Öğrenci adayları KYK’nın sitesine girerek ilgili yönergeleri izleyerek burs ve kredi başvurularını gerçekleştirebilir. Adaylar e-Devlet şifrelerini kullanarak turkiye.gov.tr paneli aracılığıyla başvurularını gerçekleştirebilecek.

Editör: TE Bilisim