Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Kongre Merkezi’nde Hizmet İhracatçıları Buluşması ve 2018 Yılı HİB Ödül Töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ana muhalefete yapılan icraatlara karşı tavırlarını eleştirerek, ” Marmaray ile ilgili yapamazsınız demediler mi? Osmangazi için yapamazsınız demediler mi? Yaptık yaptık, istemeseniz de yaptık” ifadelerinde bulundu. Erdoğan ayrıca son zamanlarda gündemden düşmeyen Kanal İstanbul Projesinde gelecek haftalarda ihale sürecinin başlayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

“BÜYÜK TÜRKİYE HEDEFİNE ÇOK YAKINIZ”

İhracatımızı 500 milyar dolara çıkarma hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız. Artık Türkiye’ye zarar vermenin bir bedeli vardır. Eski gibi boş atıp dolu tutma yöntemiyle ülkemizi yönlendireceklerini sananlar bu gerçeği kabullenmek mecburiyetinde kalacaktır. Ülkemiz ve milletimizle ilgili senaryoları yırtıp atarak, tuzakları parçalayıp geçerek yolumuza devam ediyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye hedefine hiç olmadığımız kadar yakınız. Hizmet ihracatı ve pazarlarının çeşitlendirilmesi ve yeni pazarlara girilmesi konusunda birliğimizden önemli çalışmalar bekliyoruz.

KANAL İSTANBUL’DA İHALE DÖNEMİ BAŞLIYOR

Şu anda ana muhalefetin başındaki zat biz Kanal İstanbul diyoruz, o yapamayacaksınız diyor. Sen ne yaparsan yap biz bunu yapacağız. Kanal İstanbul’da önümüzdeki haftalarda ihaleye gidiyoruz ve çalışmaya en kısa sürede başlıyoruz. Bunun çalışması bir haftalık bir yıllık değil ta belediye başkanlığımın sonlarına doğru atılmış bir adımdır. CHP ne yaparsa yapsın biz bunu yapacağız. Kanal İstanbul’un Türkiye’ye kazandıracağı haklar var.

EKİM AYINDAKİ CARİ FAZLA 4.3 OLDU

Ekonomik güven endeksi kasım ayında yüzde 1,7 oranında artarak 91,3 oldu. Bu alanda son iki aylık yüzde 6,2’yi aştı.3. çeyrekteki yüzde 0,9 pozitif büyüme ile ülkemiz yeniden büyüme dönemine girdi. Kasım ayında kurulan şirket sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 10,2 oranında artış kaydetti.

Tüm bu gelişmeler işlerin yolunda gittiğini, ekonomik toparlanmanın hızlı bir şekilde sürdüğünü gösteriyor.

Cari fazla verir hale geldik. Ekim ayı itibarıyla cari fazla 4.3 milyar dolar oldu. Bu başarıya ulaşmakta fayda sağlayan ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum. Ekim ayında 10.4 milyar liralık yeni yatırım için teşvik belgesi düzenledik, yılın en yüksek sayısına erişmiş olduk. İlave istihdam oluşmasını bekliyoruz. Üçüncü çeyrekteki gelişmeyle ülkemiz ekonomisi yeniden büyüme eğilimine girdi. Enflasyon yüzde 10.6 olarak gerçekleşti. Son açıklanan verilerle hamd olsun istihdam cephesinden de olumlu haberler geldi.

“İŞSİZLİK RAKAMLARI DAHA İYİ OLACAK”

İşsizlik oranı yüzde 13.9 oldu. İnşallah önümüzdeki aylarda daha iyi rakamlarla karşılaşacağız. Meclis’te dün kabul edilen bütçe yeni dönemin müjdecisidir. İktidar oylamada nasıl oy aldığını ispatlamış, muhalefet liğme liğme dökülmüştür. Tüm emeği olan bakan arkadaşlarımıza, başta Cumhur İttifakı olmak üzere tüm grup başkan vekil ve yardımcılarına şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Elbette çözülmesi gereken sorunlar atılması gereken adımlar bulunuyor. Hepsini birer birer hayata geçireceğiz. Demokrasimize, ekonomimize, güvenliğimize, huzurumuza birliğimize kasteden saldırıların biri bitmeden diğeri başlıyor.

(LİBYA MUTABAKATI) “SİZ KİMDEN YANASINIZ!”

Malezya’da 17 anlaşma imzaladık. Bu atılan imzalar takibini de yapmak üzere, Türkiye’nin uluslararası camiada nerelere geleceğinin göstergesi.

Libya ile imzalanan mutabakat hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Bundan birileri rahatsız oluyor, gelgeç… Bir de bakıyoruz ülkemizin içinde ana muhalefet, onun yanında bazıları onlar da rahatsız oluyor. Siz kimden yanasınız?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: Yürüttüğümüz mücadelede diğer ülkelerden destek alamıyoruz. Ama milletimiz bize yeter. Dostlarımızın duası sayesinde yolumuza devam ediyoruz. Türkiye’yi hep birlikte büyütecek, geliştirecek 2023 hedeflerine ulaştıracağız. Çünkü bu ülke hepimizin. Önümüzdeki gelecek hepimizin ortak geleceği. Bizim gölgesine sığınacağız bir başka bayrağımız yoktur, başka ezanımız yoktur. Ülkemize sıkı sıkıya sarılmaktan başka çaremiz de yok demektir. Yüreğimizde bu ateş yandığı sürece istikbalimizi ve istiklalimizi elimizden alamazlar.

“İSTEMESENİZ DE YAPTIK!”

Bakın Çanakkale’de kuleler yükseliyor, artık 100 metreye doğru varıyorlar. Nereyi nereye bağlıyoruz. İzmir’in yolunu Gelibolu ile birleştiriyoruz. Bunlar sıradan işler değil. Bunlar 3’üncü köprü için, Avrasya, Marmaray ile ilgili yapamazsınız demediler mi? Osmangazi için yapamazsınız demediler mi? Yaptık yaptık, istemeseniz de yaptık. Şu anda İstanbul-İzmir 3-5 saat. Şehir hastaneleri diyoruz, niye yapıyorsunuz diyorlar. SSK’nın genel müdürlüğünü yaptığında iflas ettirdi, biz şehir hastaneleri yaparak olayı farklı yerlere taşıyoruz. Güney sınırlarımız boyunca kurmak istedikleri terör koridorlarını kırıp attık. 2018 yılı hizmet ihracatı ödüllerini kazananları tebrik ediyorum. Birinci olan firmalara ödüllerini verip, huzurlarınızdan ayrılacağım.

Editör: TE Bilisim