Terör devleti İsrail’de son dönemde Başbakan Binyamin Netanyahu önderliğindeki hükümete yönelik protestolar toplumsal harekete dönüştü. Meydanlara dökülen onbinlerce insan, Netanyahu’yu istifaya çağırırken, hükümet bu durum karşısında sözde ezeli düşman gerçekte ise ebedi dost İran ile çok bildik bir senaryo ortaklaşa devreye sokuldu.

GÖSTERMELİK SAVAŞ OYUNU

İç siyasette yaşanan çalkantıya olan dikkati dağıtmak amacıyla önce Lübnan sınırında hiçbir şey ortada yokken bombalar patlatıldı. Ardından İsrail bölgeye askeri yığınak yaparak havan atışlarıyla Lübnan’ın güneydoğusundaki Kafarşuba bölgesini bir süreliğine havan ve topçu atışlarıyla hedef aldı.

İsrail’den Lübnan’ın güneydoğusuna havan saldırısı! Hizbullah’tan karşılık

Dünya

Habere Git

Bu kez Lübnan İran lideri Hamaney’in güdümündeki Hizbullah devreye girerek önce sert bir açıklama ardından da İsrail tarafına birkaç cılız bomba atışı yaptı.

İKİNCİ PERDE: GAZZE’DEN BOMBA ATILDI BAHANESİ

İşgalci İsrail yönetimi, Bu tiyatronun da istediği etkiyi vermediğini düşünmüş olacak ki bu kez dikkatleri Gazze’ye çekme operasyonu başladı. Önce İsrail ordusu, pazar akşamı Gazze’den bir roket mermisinin Gazze sınırına paralel bir bölgeye fırlatıldığını ve “Demir Kubbe” hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğünü açıkladı.

Ardından da İsrail savaş uçakları dün gece yarısı Gazze’nin güneyindeki bir tarım bölgesine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

“FİLİSTİN DİRENİŞİ DURUMUN FARKINDA”

Gazze’ye düzenlenen bu saldırı sonrası Hamas’tan açıklama da geldi. Yapılan yazılı açıklamada Hamas, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ni bombalayarak içeride yaşadığı krizi ülke dışına taşımayı ve dikkatleri dağıtmayı hedeflediğini belirtti.

Açıklamada, “İsrail kendi içinde yaşadığı krizleri, Gazze halkına taşımayı hedefliyor. İsrail ayrıca iç siyasette yaşadığı bunalım ve giderek kötüleşen siyasi şartlar nedeniyle dikkatleri dağıtmayı amaçlıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Filistin direnişinin işgal güçlerinin plan ve düşüncelerinin farkında olduğuna işaret edilen açıklamada, İsrail’in kendi iç krizlerini Gazze’ye taşımasına izin verilmeyeceği vurgulandı.

Editör: TE Bilisim