Okullarda karneler verilmeyecek mi, katılım puanı nedir? İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ilk dönemine ilişkin yeni düzenlemeleri ve kararları açıkladı. Süreçle alakalı detayları merak eden veliler ve öğrenciler ise bu senen karnelerin akıbetini merak ediyor. Peki, Okullarda karneler verilmeyecek mi, katılım puanı nedir? İşte Ziya Selçuk’tan karne açıklaması…

ZİYA SELÇUK’TAN KARNE AÇIKLAMASI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimle ilgili alınan kararları sosyal medya hesabından “Uzaktan eğitim süreci, okullardaki sınav planlamaları ve yarıyıl tatili takvimiyle ilgili Covid-19 salgınının seyrine bağlı olarak yeni düzenlemeler yaptık.” sözleriyle duyurdu.

Yüz yüze sınavlar ertelendi… Karne notu için sınavlar sömestr tatili sonrasına bırakıldı. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada “Ortaokullarda karne notları ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden, liselerde 2. dönem yapılacak yüz yüze sınavlarla belirlenecek.” dedi.

LİSELERDE SINAVLAR ERTELENDİ

Bu yıl, olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Süreç hızlı değişiyor; kararlar, uzun değerlendirmeler doğrultusunda alınıyor. Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık. Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz.

OKULLARDA KARNELER VERİLMEYECEK Mİ, KATILIM PUANI NEDİR?

İlkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları, ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecektir. Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir (1) yazılı/uygulama puanları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacaktır. Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları, okul ortamında ve sosyal mesafe/hijyen tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar hâlinde gerçekleştirilecektir.

İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecektir. 22 Ocak’tan itibaren karne dağıtımları eğitim kurumu yönetimlerince farklı gün ve zaman dilimlerine yayılarak planlanacak.

Editör: TE Bilisim