Apple, iOS 14’ün yayınlanma tarihi ile birlikte Türkiye’de kaçta yayınlanacağını ve hangi iPhone’ların iOS 14 güncellemesi alacağını da açıkladı. İOS 14 bugün saat kaçta yayınlanacak? 16 Eylül İOS 14 çıktı mı? İşte yeni gelecek özellikler…

Apple, mobil işletim sistemi iOS’in en yeni sürümü olan iOS 14’ü aylar süren geliştirme çalışmaları, açık ve kapalı ve süreçlerinin ardından bugün (16 Eylül) itibarıyla iPhone sahiplerinin beğenisine sunacak.

Tahmin edebileceğiniz gibi Apple, iOS 14’ü tüm dünyada aynı anda yayınlayacak ve iOS 14’ün cihazlara ulaşması saat dilimlerine göre farklılık gösterecek. O halde asıl soruyu soralım; iOS 14, Türkiye’de saat kaçta yayınlanacak.

Apple tarafından aktarılan bilgiye göre iOS 14, Türkiye’deki iPhone kullanıcılarına saat 20:00 itibarıyla ulaşmış olacak. Güncelleme cihazınıza ulaştığında muhtemelen bir bildirim alacaksınız ancak dilerseniz yazılım güncelleme ayarlarına giderek manuel olarak da güncellemeyi kontrol edebilirsiniz

DİĞER iOS 14 ÖZELLİKLERİ

Çevir, sohbetleri çeviren en iyi ve en kolay uygulama olacak şekilde tasarlandı. Uygulama, ses ve metinler için 11 farklı dilde hızlı ve doğal çeviriler sunuyor. Aygıt içi modu, kullanıcıların gizli ses ve metin çevirileri için uygulamadaki tüm özellikleri çevrimdışı olarak da kullanabilmelerini sağlıyor.

Bilgi dağarcığını artıran Siri, internetten sorularınıza yanıt bulmanıza yardımcı oluyor ve artık sesli mesaj da gönderebiliyor. Klavye dikte özelliği mesaj, not, mail ve diğer içerikleri dikte ederken aygıt içinde çalışıyor. Ev uygulaması, yeni otomatik önerilerle akıllı ev kontrolünü daha da kolay hale getiriyor ve Denetim Merkezi’ndeki daha kapsamlı öneriler sayesinde aksesuarlara ve ortamlara daha hızlı erişim sağlıyor. Uyarlanabilir Işık özelliği, uyumlu HomeKit özellikli ışıkların renk sıcaklığını gün boyunca otomatik olarak ayarlıyor. Aygıt içi Yüz Tanıma özelliği ise uyumlu görüntülü kapı zilleri ve kameraların arkadaşları ve aileyi tanıyabilmesini sağlıyor. Gizli ve güvenli olacak şekilde geliştirilen Ev uygulaması ve HomeKit, kullanıcının ev aksesuarlarıyla ilgili tüm bilgilerin uçtan uca şifrelenmesini sağlıyor.

AirPods, otomatik aygıt geçişi özelliği ile Apple aygıtları arasında kesintisiz geçiş yapabiliyor. Uzamsal ses çalma ve dinamik kafa takibi özellikleri AirPods Pro’da sinematik bir deneyim sunuyor. Üç boyutlu bir dinleme deneyimi sunmak için yönlendirmeli ses filtreleri uygulanarak ve her bir kulağa gönderilen frekanslar incelikle ayarlanarak sesler istenen her yere konumlandırılabiliyor. Dijital araba anahtarları kullanıcılara iPhone veya Apple Watch’larını kullanarak arabalarını kilitleyip açmanın ve çalıştırmanın güvenli bir yolunu sunuyor.

Dijital araba anahtarları Mesajlar aracılığıyla kolayca paylaşılabiliyor ve bir aygıt kaybolduğunda iCloud üzerinden devre dışı bırakılabiliyor. Özellik bu yıl NFC aracılığıyla kullanıma sunulacak. Apple ayrıca Ultra Geniş Bant teknolojisine dayanan yeni nesil araba anahtarlarını da duyurdu. U1 çip aracılığıyla uzamsal farkındalık sağlayan teknoloji, kullanıcıların iPhone’larını ceplerinden veya çantalarından çıkarmak zorunda kalmadan yeni çıkacak araba modellerinin kilidini açabilmelerini sağlayacak. Yeni nesil anahtarlar gelecek yıl kullanıma sunulacak. Bul uygulaması, yeni Bul ağı aksesuar programıyla üçüncü taraf ürünleri ve aksesuarları da destekleyecek. Böylece kullanıcılar Apple aygıtlarına ek olarak kaybolan diğer önemli eşyalarını da Bul uygulamasını kullanarak bulabilecekler. Kullanıcı gizliliği, yerleşik uçtan uca şifreleme ile Bul ağı için en önemli özelliklerden biri olmaya devam ediyor.

Aksesuar ve aygıt üreticileri için bir spesifikasyon taslağı bugünden itibaren kullanıma sunulacak. Safari, Gizlilik Raporu özelliğiyle kullanıcıların hangi siteler arası izleyicilerin engellendiğini kolayca görmelerini sağlıyor, veri ihlaline karışmış olabilecek kayıtlı parolaları belirlemelerine yardımcı olmak için güvenli parola takibi sağlıyor ve web sayfalarının tamamı için yerleşik çeviri hizmeti sunuyor. Sağlık uygulaması uykuyu daha iyi yönetmek ve kulak sağlığını etkileyebilecek ses düzeylerini daha iyi anlamak için yepyeni deneyimler sunuyor ve Acil SOS, Tıbbi Kimlik, EKG ve Düşme Algılama gibi birçok sağlık ve güvenlik özelliğini yönetmek için merkezi bir alan sunan yeni bir Sağlık Kontrol Listesi içeriyor.

Sağlık uygulaması ayrıca mobilite, Sağlık Kayıtları, semptomlar ve EKG için yeni veri türlerini de destekliyor. Hava Durumu uygulaması ve araç takımı, kullanıcılara sert hava olaylarıyla ilgili güncel bilgiler sunuyor ve yeni eklenen bir saat sonraki yağış ihtimali şeması ile yağış tahminlerini dakika dakika gösteriyor. Erişilebilirlik özellikleri arasında müzikler, filmler, telefon aramaları ve podcast’lere ait seslerin daha net ve keskin olmasına yardımcı olmak için belirli frekansları yükselten veya azaltan Headphone Accommodations ve Grup FaceTime ile görüntülü görüşmelerde işaret diliyle konuşan kişiyi öne çıkaran işaret dili algılama gibi özellikler yer alıyor. Sektörün görme engelliler topluluğuna yönelik önde gelen ekran okuyucusu VoiceOver, şimdi ekranda görüntülenenleri otomatik olarak algılayarak daha fazla uygulama ve web deneyimini daha fazla kişi için erişilebilir kılıyor.

İOS 14 DESTEKLEYECEK CİHAZLAR HANGİLERİ?

-iPhone 12 (5G)

– iPhone 12 Pro (5G)

– iPhone SE 2

– iPhone 11

– iPhone 11 Pro

– iPhone 11 Pro Max

– iPhone XS Max

– iPhone XS

– iPhone XR

– iPhone X

– iPhone 8 Plus

– iPhone 8

– iPhone 7 Plus

– iPhone 7

– iPhone 6S

– iPhone 6S Plus

– iPhone SE

Editör: TE Bilisim