Batman’ın Gercüş ilçesinde 14 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik gerçekleşen cinsel istismar, sosyal medyada HDPKK mahfillerince kamuya karşı kara propaganda malzemesi olarak kullanıldı.

İSTİSMARCI TUTUKLANDI

Cinsel istismara uğrayan 14 yaşındaki P.Ö., Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunarak, aynı köyde yaşadığı erkek arkadaşı M.A.’nın kendisini evlilik vaadiyle cinsel ilişkiye zorladığını bildirdi. Başlatılan soruşturma kapsamında Batman Çocuk Şube Müdürlüğü ve Gercüş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince pedagog eşliğinde ifadesi alınan P.Ö., “M.A., benimle evleneceğini söyledi, birlikte olduk. Daha sonra beni bir yakınıyla birlikte olmaya zorladı. Sonrasında, evlenmeyeceğini söyleyince durumu aileme bildirdim” dedi. Gözaltına alınan M.A. da ifadesinde P.Ö. ile ilişkiye girdiğini itiraf etti. M.A.’nın, daha sonra köyde, istismar ettiği yetmezmiş gibi kız arkadaşıyla ilgili dedikodu çıkardığı da ortaya çıktı. M.A. sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÖNCE İFTİRA SONRA ALGI

Konuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hiçbir kamu görevlisinin adı geçmezken örgüt propagandası yapan kişiler yalanlarına devam etti. Böylesine açık bir yalana bazı HDP’li vekiller de alet oldu. Yürütülen soruşturma kapsamında olayı sabote ettiği tespit edilen 27 kişi gözaltına alınırken, bu kez de devreye giren HDP’li vekiller konuyu “Kürt çocukları gözaltına alınıyor” şeklinde lanse etmeye kalktı.

“ORTAKLARINI ÖRTBAS EDİYORLAR”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batman’ın Gercüş ilçesindeki cinsel istismar olayının ardından sosyal medya üzerinden yapılan asılsız açıklama ve paylaşımlara tepki gösterdi. Bakan Soylu, devlete karşı yürütülen kara propagandaya ilişkin “Yalan ağzına yuva yapmış’ siyasi parti, haysiyetsiz yalanını bu sefer ittifak ortaklarının malum durumunu örtbas etmek için atıyor” sözlerini kullandı.

Editör: TE Bilisim