2020 genç girişimci destek koşulları kendi işini yapmak isteyenler için bilinmesi gereklidir. Söz konusu girişimci desteği şartlarının sağlanması durumunda işyeri açma hayali olan kişiler kendi işlerini yapma imkanına sahip olabilmektedir. Genç girişimci desteği için KOSGEB’e başvuru yapılmaktadır. Söz konusu destek için ilgili kurumun belirlediği şartları yerine getirmek gereklidir. Bu durumda 18 yaşını doldurmuş olmak ilk koşullardan biridir. Ayrıca 30 yaş altı gençler, kadınlar, gazi ve şehit yakınlarına verilen destek %10 oranında daha fazladır.

KOSGEB Tarafından Aranan Genç Girişimci Destek Koşulları Nelerdir?

Genç girişimci destek şartları KOSGEB tarafından belirlenmektedir. Bu durumda KOSGEB’den girişimci desteği almak isteyenler bu koşulları sağlamak zorundadır. KOSGEB’in belirlediği bu şartlar şu şekilde sıralanabilir;

18 yaşını doldurmuş olmak C vatandaşı olmak Önceden KOSGEB destekli hibe almamış olmak Terör örgütüne bağlı olma suçlarından yargılanmamak Sigortalı çalışan olmamak

KOSGEB’den Nasıl Destek Alınır?

KOSGEB’den destek almak için kişinin bir projesi olması gerekir. KOSGEB’in belirlediği sektör kodlarından biri için iş fikirlerine sahip kişiler KOSGEB tarafından uygun görülmesi halinde genç girişimci desteği alabilirler. Bu durumda KOSGEB internet sayfasından ya da bizzat şube müdürlüklerinden ilgili iş kollarına ait sektör kodlarına ulaşılabilmektedir. Söz konusu iş hakkında bir fikre sahip olan kişiler girişimcilik sertifikası almalıdırlar. Söz konusu sertifika KOSGEB tarafından verilmektedir. KOSGEB bu sertifika programlarının günlerini ve sürelerini ilgilenen kişilere duyurusunu yapmaktadır. Söz konusu iş için bir destek alınacak ise önce kişi bu işi kurmuş olması gereklidir. İşi kurduktan sonra gerekli sertifikası ile destek alabilecektir. KOSGEB işi uygun gördüğü durumlarda kişiden ileri girişimcilik sertifika programına da katılmasını isteyebilmektedir. Gerekli prosedürler gerçekleştikten sonra KOSGEB tarafından oluşturulan bir kuruma projenin sunumu gerçekleştirilir. Sunum sonrası uygun bulunan projeler KOSGEB desteğinden faydalanmaktadır.

KOSGEB Başvuru Şartları ve resimli anlatımla KOSGEB kayıt işlemleri hakkında detayları merak ediyorsanız “2020 KOSGEB Başvuru Şartları Nelerdir? KOSGEB Başvurusu (resimli)” başlıklı yazımız ilginizi çekebilir!

KOSGEB Tarafından Desteklenen Sektör Kodları Nelerdir?

KOSGEB’den genç girişimci desteği almak isteyenler KOSGEB tarafından belirlenmiş sektör kodlarından herhangi biri üzerine ait bir iş fikri olması beklenmektedir. Söz konusu genç girişimci desteği için kurumun belirlediği bazı sektör kodları şu şekilde sıralanabilir;

Madencilik Ocak işletmeciliği

Petrol ve Doğalgaz çıkarımı Gıda ürünleri üretimi Et işletmesi Kümes hayvanclığı Balık işletmesi Meyve sebze üretimi Meyve ve sebze gıda ürünleri imalatı Süt ürünleri imalatı Tahıl ürünleri imalatı Fırın ürünleri imalatı Şeker imalatı Çay imalatı Baharat imalatı Ev hayvanları için hazır yemek imalatı Maya ve türevleri imalatı Diyet gıda imalatı Hazır yemek imalatı İçecek imalatı Alkollü içecek imalatı Alkolsüz içecek imalatı Tütün ürünleri imalatı Tekstil ürünleri imalatı Dokuma Kot kumaşçılığı Örgü imalatı Halı imalatı Giyim eşyaları imalatı Dış giyim imalatı Çanta imalatı Ayakkabı imalatı Ağaç ürünleri Kağıt ürünleri imalatı Baskı hizmetleri Sanayi gazları imalatı

Bu sektör kodları KOSGEB internet adresinde her işin ayrıntılı tanımı yapılacak şekilde listelenmiştir. Söz konusu destek almak için başvuru yapacaklar bulundukları iş kolundan bir iş fikrine sahip olmaları durumunda KOSGEB sektör kodlarından olduğunu onay verdiği zaman destek vermektedir.

KOSGEB Girişimcilik Destek Programına Başvuru Nasıl Yapılır?

Geleneksel destek programı KOSGEB’in genç girişimci desteğinden yararlanmak isteyenlerin alması gereken bir sertifikadır. Bu durumda KOSGEB’den destek almak isteyen kişiler bu programa başvuru yapması gerekir. Program KOSGEB’in belirlediği tarih ve saat aralıklarında yapılır. Bu sertifikayı almaya hak kazananlar 60.000 TL’ye kadar KOSGEB desteği alabilmektedir. Başvuru için KOSGEB müdürlüklerinden bizzat müracaat yapılmalı ve ilgili destek hakkında bilgi alınmalıdır.

Diriliş Postası olarak birbirinden farklı konularda bilgi amaçlı sunulan bu içerik serimizde Genç Girişimci Destek Şartları konusundan bahsettik. Dilerseniz faydalı bilgiler sayfamızı ziyaret ederek farklı konular arasından merak ettiklerinize göz atabilirsiniz. Günün son dakika haberleri ve önemli gelişmeleri için son dakika sayfamızı da ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim