Türkiye’de yaklaşık 3 ay boyunca hafta sonları ve resmi tatillerde sokağa çıkma yasakları uygulanmıştı. Normalleşme süreciyle beraber sokağa çıkma yasağı kaldırılmış. Fakat son dönemde artan vakaların ardından tekrardan sokağa çıkma yasağının gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Peki, Yarın sokağa çıkma yasağı var mı? 8-9 Ağustos bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı kısıtlaması olacak mı? İşte İçişleri Bakan Yardımcısı ve bakanlık sözcüsü İsmail Çıtak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuya ilişkin açıklamaları…

Bakan Koca’dan “hastaneler dolu” iddialarına cevap: Kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yok

Sağlık

Habere Git

YARIN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? 8-9 AĞUSTOS BU HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KISITLAMASI OLACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın günlük olarak açıkladığı corona virüsü verilerine göre, dün yurt genelinde bin 178 yeni corona virüsü hastası tespit edildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve bakanlık sözcüsü İsmail Çıtak, sosyal medya hesabından sokağa çıkma yasağı ile ilgili açıklamada bulundu. Twitter’da paylaşılan bir görseli yalanlayan Çıtak, şunları söyledi;

Covid-19 salgınıyla ilgili alınan tüm tedbirler bu güne kadar resmi kanallarla duyurulmuştur. Bundan sonraki süreçte de olası alınacak tedbirler yine resmi kanallar vasıtasıyla duyurulacaktır Bu tür kaynağı belli olmayan sahte belgelere itibar edilmemesi rica olunur.

SÜLEYMAN SOYLU: YASAK GÜNDEMİMİZDE YOK!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün yaptığı açıklamada sokağa çıkma yasağı olmayacağını söyledi.

Süleyman Soylu’nun açıklaması şu şekilde;

Dünyada ikinci dalganın geldiği noktasında bir değerlendirme var. Aynı durumla biz de karşılaşmayalım. Kendi kontrolümüzü kendimiz yapalım. Sokağa çıkma yasağı söz konusu değil, gündemimizde de yok.

Editör: TE Bilisim