Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaptığı ‘Cuma günü hayallerimizi süsleyen müjdeyi vereceğiz’ açıklamasından sonra söz konusu müjdenin ne olduğu heyecanla araştırılmaya başlandı. Bahsi geçen müjdenin Türkiye’nin Karadeniz’de doğalgaz bulunduğu yönündeki haber olduğu konuşulurken vatandaşlar da Tuna-1 lokasyonu nerede? Kıyıköy’de doğalgaz mı bulundu, Kıyıköy nerede? sorularını yoğun olarak araştırmaya başladı. İşte merak edilen bilgiler…

Tuna-1 lokasyonu nerede? Kıyıköy’de doğalgaz mı bulundu, Kıyıköy nerede?

Türkiye, doğalgaz ihtiyacının önemli kısmını Rusya’dan karşılıyor. Türkiye’nin Karadeniz’de doğalgaz rezervi keşfetmesi haberleri ise Rusları endişelendiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkent Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ‘Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası’nın açılışında yaptığı konuşmada, cuma günü vereceği müjde ile Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağını ifade etmişti.

Bu açıklamanın ardından konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ankara’daki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yetkililerine istinaden yayınladığı yazısında, doğalgaz yatağının Tuna-1 ve Kıyıköy’de olduğunu ifade etti.

Tuna-1 ve Kıyıköy nerede?

Kırklareli’nin Vize ilçesinde bulunan Kıyıköy, minik bir Karadeniz sahil kasabası olarak bilinmektedir. Kıyıköy, iki dere arasında yer almaktadır.

Tuna-1 derinliği kaç metre?

Karadeniz Ereğli açıklarında yer alan bir sondaj kuyusu olan Tuna-1’de uzmanlar uzun süredir sismik sondaj çalışmaları yapıyordu. Veri değerlendirmelerinin hız kesmeden sürdüğü Tuna-1, denizin yaklaşık 2 bin metre derinliğinde yer alıyor. Sondaj derinliği ise 3 bin 500-4 bin metre olacak.

Editör: TE Bilisim