Diyet yapmak pek çok insan için aç kalmak olarak tanımlanan bir durum olmaktadır. Aristo Diyeti’ni ise diğer diyetlerden ayıran en önemli özelliklerinden bir tanesi de aç kalmadan kilo vermenin mümkün olmasıdır. Aristo diyeti diğer şok diyetler gibi aniden ve direkt olarak aç kalarak kilo verdiren bir diyet değildir. Bu sebeple de pek çok insan hem gün içinde daha tok hissettikleri hem de daha sağlıklı olduğunu düşündükleri için Aristo Diyeti ile kilo vermeyi tercih etmektedirler. Aristo Diyeti ile insanlar sağlıklı beslenerek kilo verebilmektedirler ve bu sağlıklı besinleri doyana kadar yiyebilmektedirler.

Aristo Diyeti’nde ciddi kurallar bulunmamaktadır, sadece tek belirtilen kural Aristo Diyeti yapan bir kişinin glütensiz yiyecekleri yemesi gerekliliğidir. Vejetaryen filozof Aristo’nun ismini taşıyan bu diyet sayesinde insanlar hayvansal gıdaları azaltıp bitkisel gıdalara yönelerek ve hayatlarından glüteni çıkararak sağlık bir şekilde kilo verebilmektedirler. Bitkisel gıdalar sayesinde vücudumuzda temizlenen epifiz bezi kişinin kalıcı olarak kilo verirken aynı zamanda kendini daha mutlu hissetmesine de olanak sağlamaktadır.

Aristo diyetinde aç kalmak gibi bir durum söz konusu değildir çünkü bu diyette günde 4-5 öğün şekersiz önerilen meyveler tüketilebilmektedir. Aristo diyeti kısa vadeli bir diyet olmaktan daha çok uzun vadeli bir yaşam tarzı olduğu için insanlar hayatları boyunca diyet yapma gereksinimi duymayacaklardır. Aristo diyeti sayesinde insanlar normal tüketimlerine nazaran %80 oranında daha fazla bitkisel gıda tüketmeye başlayacaklardır. Ancak vejetaryenliğe geçişin de kolay olmadığını varsayarsak insanların bu diyeti kısa süreli olarak görmemeleri ve zamanla bunu tüm hayatları boyunca uygulayacakları bir alışkanlık haline getirmeleri gerekmektedir.

Dr. Gönül Ateşsaçan’ın Aristo Diyeti

Gün içinde aç kalmak insanları oldukça mutsuz eden bir durum olmaktadır ve insanlar da bu sebeple diyet yaparken aç kalmak, kendini mutsuz hissetmek istememektedirler. Aristo diyeti en başta insanlar için normal bir diyet gibi gelse bile gün geçtikçe bir yaşam tarzına dönüştüğünü fark eden insanlar bu sağlıklı yaşamın kalıcı olmasından oldukça memnun kalmaktadırlar. Aristo Diyeti’nde bitkisel bazlı yiyeceklere odaklanılarak hayvansal gıdalardan özellikle ilk birkaç hafta tamamen uzaklaşılmaktadır.

Bitkisel bazlı beslenen insanlarda günlük yaşantılarında daha enerjik, zinde ve mutlu olduklarını gözlemlemek mümkün.  Aristo Diyeti, hayvansal gıdalar yerine bitkisel gıdaları tüketirken insanlarda hormon dengesini düzenlemektedir ve hormon dengesi düzene giren insanlar kendilerini daha hafif hissetmektedirler. Aristo Diyeti sayesinde kilo vermek oldukça kolay olsa da bu süreci bir zamana yaymak daha sağlıklı olacaktır. Bu sebeple de bu diyeti bir düzen halinde tüm hayatımıza entegre ettiğimizde zaman içerisinde sürekli sağlıklı bir kilo verme de yaşayabiliriz.

Aristo Diyeti’nde düzenli beslenme de oldukça önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Düzenli olarak beslenmekte ve bu beslenme zamanlarında da belirlenen öğünlerle beslenmek hormonlardaki dengesizlikleri yok etmektedir. Vücudun ihtiyaç duyduğu mineral ve vitaminlerin karşılanmasında düzenli beslenmenin rolü yine oldukça fazladır.

Aristo Diyeti Yapacak Kişileri Neler Bekliyor?

Aristo Diyeti diğer diyetlerle karşılaştırıldığı zaman ne sadece protein diyeti ne de bir vegan diyet olmaktadır. Bir yaşam tarzı haline getirilmesi gereken Aristo Diyeti sayesinde sağlıklı besinler tüketerek kilo vermek mümkün olmaktadır. Dünya çapında yapılmakta olan klinik çalışmalara bakılacak olursa hayvansal proteinlerin insanlar için bilindiği kadar faydalı değildir. Hayvansal proteinler eklemlerde şişmeye neden olması ve vücutta toksin tutmasından dolayı kilo vermeyi yavaşlatan bir durum olmaktadır.

Pek çok insan sağlıklı beslendiği ancak bir türlü istediği kiloları verememesinden kaynaklı şikayetlerde bulunmaktadır. Bu durumun temel sebeplerinden bir tanesi de hayvansal gıdaların gereğinden fazla tüketilmesinden kaynaklıdır. Kilo vermek ya da protein ihtiyacını gidermek için hayvansal gıdaların yerine bitkisel proteinlerle destek sağlanmaktadır, Aristo Diyeti sayesinde bitkisel gıdalar ile beslenilerek kilo vermek oldukça kolay bir hal almaktadır.

Aristo Diyeti sayesinde vücudumuza giren bitkisel gıdaların sindirimi hayvansal gıdalara oranla çok daha kolay olduğundan dolayı kilo vermek de doğru orantılı olarak bitkisel gıdalarla beslenildiği taktirde oldukça kolay bir hale gelmektedir.

Aristo Diyeti’nde ilk 7 gün hiçbir hayvansal gıda alınmadan bir beslenme düzeni oluşturulmaktadır. Hayvansal gıdalardan uzak kalarak bitkisel gıdalar ile beslenen insanlarda eklem şişme probleminin de olmadığını gözlemlemek mümkün olmaktadır.

Aristo Diyeti’nde yapılan bir diğer sağlığa faydalı hareket ise detoks yapılmasıdır. Belirli zamanlarda yapılan detokslarda hiçbir şekilde bakliyat ürünlerinden yenmemekte, meyve ve smoothie gibi içecekler içilmektedir. Aristo Diyeti’nde şekersiz meyveler de oldukça sık olarak yendiği için insanların daha rahat bir yaşantısı olduğu, gergin durumlarda kendilerini daha sakin hissettikleri de anlaşılmaktadır. Hayvansal gıdalarda bulunan toksinler karaciğeri yorduklarından dolayı insanların daha gergin oldukları da gözlemlenen durumlar arasında yer almaktadır.

Aristo Diyeti Hayat Tarzı Haline Nasıl Getirilir?

Kilo vermek bazı durumlarda oldukça zor bir hal aldığı gibi geri o kiloların alınması da oldukça basit olabilmektedir. Aristo Diyeti sayesinde hem kilo verirken hiçbir sorun yaşamadan mutlu bir şekilde kilo verilecek hem de bu diyet bir yaşam tarzı haline getirilerek geri kilo alma sorunu ortadan kaldırılacaktır.

Bitkisel bazlı beslenip, doğru zamanda yemek yemeyi kendine bir alışkanlık edinen insanların yaşamları boyunca farklı bir diyet yapmalarına gerek kalmayacaktır. Bunların yanı insanların uyku düzenini de oluşturmaları Aristo Diyeti yapmaya ek olarak sağlıklı bir yaşam için oldukça faydalı olacaktır. Özellikle geç saatlerde insan vücudunun hormonlarının yavaşlaması nedeni ile o saatlerde yemek yeme ya da geç saatlerde uyuma Aristo Diyeti’ne ters olduğu için kilo vermeyi de yavaşlatacaktır.

Su içmek hem enerji kanallarımızı açtığı gibi kilo vermek için en önemli etkenlerden bir tanesi olmaktadır. İnsanlar Aristo Diyeti’nden en iyi sonuçları alabilmek için su içmeyi bir ihtiyaç olarak görmek yerine akıllarına her geldiğinde bir bardak su içmeyi ihmal etmemelidirler. İçilen suyun oda sıcaklığında olması ve bu suyun yavaş içilmesi kilo vermesi konusunda oldukça fayda sağlayacaktır.

Aristo Diyeti sayesinde yavaş yemek yemeye alışan insanlar kendilerini çok daha huzurlu ve mutlu hissetmektedirler. Aristo diyetinin meditasyon ve yoga ile desteklenmesi de insanların daha sakin bir yaşama geçmeleri için önerilen tavsiyeler arasında yer almaktadır. Aristo Diyeti ile kendi vücudu ile barışık hale gelen insanlar hücrelerinde yenilenmelere olanak sağladıkları için kilo vermeyi çok daha kolay bir hale getirmektedirler.

Online Diyet Yapmak İstiyorum!

Kendinden oldukça çok bahsettiren Aristo diyeti, online diyet ile uzakta da olsanız diyet tercih edebilirsiniz. Aristo diyeti ile kilo vermek isteyenler için şöyle bir yol izlenir: Kilo vermek isteyen kişiden bir saç teli alınır ve genetik testi yapılır. Yapılan incelemeler sonucu kişinin hassasiyet, alerji, organları, eksik vitamin ve mineralleri, hormon dengesi, yatkınlıkları ve neden kilo veremediği tespit edilir. Bunlara yönelik olarak kişiye özel bir diyet listesi oluşturulur.

Online diyet tanımının tam karşılığı olduğunu söyleyebileceğimiz Aristo diyeti, içeriğinin zor ama etkili olmasından dolayı kişiler tarafından zor benimsenebilir. Fakat bir kere alıştıktan sonra kişilerin tüm yaşamları boyunca vazgeçemedikleri bu beslenme biçimi, daha sağlıklı ve dengeli bir sisteme sahip olmayı sağlar. Bununla birlikte katı bir diyet biçimi olmayıp kişilerin hassasiyetlerine de cevap verir. Bazı durumlarda et tüketimine izin vererek protein ihtiyacının karşılanmasını da sağlar. Yani kesin sınırlarla çizilmediğinden daha kolay bir şekilde ilerletilebilir.

Kilo vermenin sabır ve azim gerektirdiği göz önüne alındığında Aristo diyetinden 3 haftada sonuç alma fikri kişilere cazip gelmektedir. Fakat bunun için verilen kurallara uymak çok önemlidir. Bu kurallara uymayı daha kolay bir hale getirmek ve destek almak için Whatsapp üzerinden kişilerle iletişime geçilebilir. Bu imkan ile online diyet kategorisinde değerlendirilebilir.

Aristo Diyeti tamamen kişiye özel bir diyet olduğundan dolayı kalp sağlığı da her zaman ön planda tutulmaktadır öyle ki kişisel olmayan diyetlerde kalp sağlığını bozulma riski oldukça yüksektir. Aristo Diyeti Dr. Gönül Ateşsaçan’ın kendi bulduğu ve uyguladığı bir diyettir. Bu yüzden detaylı bilgi almak için kendisinin internet sitesini buradan inceleyebilir, dilerseniz sorunlarınız ile ilgili kliğini ziyaret ederek kendisi ile görüşme yapmak üzere randevu alabilirsiniz. Eğer İstanbul dışında yaşıyorsanız uzaktan Aristo diyeti desteği için de Dr. Gönül Ateşsaçan’ın kliniğine başvurabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim