Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/Balkanlar

Almanya Başbakanı Angela Merkel başkent Berlin’de Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüştü.

Görüşme sonrasında konuşan Angela Merkel, 17 Şubat’ta Brüksel’deki Donörler Konferansı sırasında geçtiğimiz sene Arnavutluk’ta meydana gelen deprem maliyetleriyle başa çıkma desteğini dile getirdi.

Başbakan Merkel, birçok şeyin başarıldığını ve Mart ayında Arnavutluk ile müzakerelerin başlatılması için istedikleri sonuçları alacakları umduklarını belirterek şu ifadelerini kullandı:

“Mart ayında yapılacak Avrupa Konseyi’nde Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’nın AB’ye girmesi için müzakereleri başlatmak için karar almasını istiyorum. Bu iki ülke de çok şey başardı. Mart ayında da çok sıkı çalışarak istediğimiz ve arzuladığımız sonucu almaya çalışacağız.”

“BU ÜLKELER BİR GÜN AB’YE ÜYE OLACAK”

Merkel, “Sadece Batı Balkan ülkelerinin değil, aynı zamanda AB ve herkesin çıkarınadır. Genel durumu bilen herkes, bir gün bu ülkelerin AB üyesi olacağını iyi bilir. Yeni Avrupa Komisyonu siyasi kriterleri vurguladığı için bu süreci ileriye taşımak için daha fazla neden var.” dedi.

Arnavutluk, Avrupa Birliği’ne girmek için 28 Nisan 2009’da başvurmuş ve 2014 yılının haziran ayında da resmi aday olarak ilan edilmişti. Arnavutluk ise 2020’ye kadar 1.2 milyar dolarlık yardım alıyordu. AB’nin verdiği bu para yardımı, kuruluşun AB’ye aday ülkelere verdiği bir mekanizmasının uzantısı.

Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/Balkanlar

Editör: TE Bilisim