Hey genç adam! Hey ruhu genç adam, genç kadın!

Hayatta zengin ve mutlu olmak ister misin? Cevabın evetse yaklaş yamacıma!

Seni çok seviyorum kelimesini ilk kez derinden söylemek ister misin?

Tanıdıkça daha çok seveceğin, sevginin ve muhabbetinin daha artacağı bir kişiyi kısa öz anlatmaya çalışacağım bu yazımda.

“Akıl terazisi doğru tartmayanın gönül terazisi de doğru tartmaz.” Aklınla, yüreğinle tart, öyle bak hayata! Bu yazı senin için bir fırsat olabilir.

KİMMİŞ BU YA DERSEN? KULAĞINI BANA VER VE DİNLE!

“İyiliğe, güzelliğe, güzel ahlaka, arkadaşlığa, sevgiye, vefaya, merhamete, dostluğa ADANMIŞ KOSKOCA BİR ÖMÜR…

Kuşu ölen çocuğa taziyeye giden bir naif adam!

Dünyalık bir şey istense, asla olmaz demeyen YÜREK VE SEVGİ İNSANI.

Cömertti hem de öylesine cömertler üstü cömertti… “Bir gün Bilal’in evini şereflendirmişti. Bilal odanın bir köşesinde hurma biriktirmişti. Bu nedir diye sormuştu ona. “Hurmadır Ya Resulallah ! Senin misafirlerin için saklıyorum.” demişti. Ve peygamberimiz konuştu “Öyle bir konuştun ki sesi dalga dalga, asırlara çarpa çarpa Bilallere ulaştı. “İnfak et Bilal infak et! Arşın Rabbi eksiltir diye korkma!” EN ZENGİN OLMANIN YOLUNU GÖSTERİYORDU…

İLETİŞİMİN SIRRINI öğreten iletişim duayeni! “SELAMI YAYIN!” diyerek iletişimdeki mucizeyi öğretiyor.

Ne güzel demiş; “İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız.” ALIN SİZE KARDEŞLİĞİN YOL GÖSTERİCİ TÜYOSU…

Ayrıca Prof. Dr. Osman Eskici oğlu peygamberimizin kardeşlik anlayışını şöyle yorumluyor. İslam’da beş tür kardeşlik var

dır. Din kardeşliği, karındaş kardeşliği, süt kardeşliği, vatandaş kardeşliği ve insanlık kardeşliği. İNSANLARA BU GÖZLE BAKIP, DAVRANMAK LAZIM.

İNSANLIĞIN ÖĞRETMENİ… “İslam nefret değil sevgi dini. Hz. Peygamber zamanında, 10 yılda yapılan 9 savaşta ölen toplam insan sayısı 400 un altında. “Peygamberimizin zamanında yapılan 9 önemli savaşta düşmanların toplam kaybı 216 ve Müslümanların ise 138 dir.” Hz. Muhammed’in vefatı sırasında İslam milyonlarca kişinin yaşadığı 3 milyon km2 alana yayılmış ve bu sadece 250 düşmanın öldürülmesiyle…”

ALINACAK NE BÜYÜK DERSLER VAR…

MUTLULUĞUN ve HUZURUN YOL GÖSTERİCİ: Bir yerde okuduğum şu bilgiler özet niteliğinde. “…Peygamberimiz hayatın imamıydı, önderiydi, rehberiydi, sahabenin ne derdi var efendimiz yakından ilgileniyordu. Elinden gelen yardımı yapıyor, onlar için parçalanıyordu. HAYATIN ORTASINDA ONLARLA ÖYLESİNE YÜKSEK SEVİYEDE BİR DOSTLUK KURUYORDU Kİ BERABERCE AĞLAMA, GÜLME DOSTLUĞU DEĞİL BİRLİKTE ÖLME DOSTLUĞU…”

BU SÖZLERDEN SONRA TEK BİR SORUM VAR!

Kendimize şu soruyu soralım: Peygamberimi ne kadar tanıyorum? NE KADAR SEVİYORUM? UĞRUNDA NEYİMİ FEDA EDEBİLİRİM, EDİYORUM?

HAYATIMIZDA BÜYÜK ÇATLAK VAR: Ben peygamberimizi yeterince tanıdığımızı ve onun gösterdiği yolda yaşadığımızı düşünmüyorum… Yaşamınıza bakın görebilirsiniz…

NEDEN Mİ?

Etrafa bakıyorum peygamberimizi ya duygusallıkla anıyoruz ya da göklere çıkarmaya çalışıyoruz. Diğer peygamberlerle de yarışa hiç gerek yok ki. O yaptıklarıyla yerini bulmuş… Akıllı olup üzerimize düşen dersi alabilirsek ne mutlu bize… Aksi halde kaybedenlerin altında adımız yazılacaktır…

Diğer bir muhabbet; hangi kardeşliği yaşıyorsunuz? Ölümüne bir kardeşlik mi yoksa menfaat, çıkar kardeşliğini mi? Size verilen emaneti ne kadar değerlendiriyorsunuz? Gelecek nesillere, genç nesillere ne bırakıyorsunuz?

Kendine Müslüman olmayı bırakalım. Müslüman kendine Müslüman olmaz. ÖNCE KARŞIMDAKİ DİYEN GERÇEK MÜSLÜMANDIR. Hz. Peygamberi hayatında bunu görüyoruz.

Kompleksi, kasıntıyı, büyüklenmeyi bırakalım. MÜTEVAZI OLALIM: Unutmayalım bir kardeşinin derdi, üzüntüsü, sıkıntısı varsa ve elinde imkân olduğu halde bahane üretip sen bir şeyler yapmıyorsan o büyük vebal. GELİN DAHA İÇTEN KARDEŞ OLALIM.

Kısa öz bir şey paylaşmak istiyorum: Yaşayan Kur’an olun. Ya da susun. ZAMAN KONUŞARAK MÜSLÜMAN OLMA ZAMANI DEĞİL, YAŞAYARAK MÜSLAMAN OLMA ZAMANI…

Hz. Peygamber’in en büyük sünneti ahlakıdır; o da Kur’an’dır. Kaçımız Kurani bir ahlakı, yaşamında yaşıyor?

BAŞKA SORUM YOK!

ONU TANIYAN, ONUN GİBİ OLMALI; EN AZINDAN BU YOLDA ÇABA GÖSTERMELİ, NİYETİNİ ORTAYA KOYMALI… NOKTA.

Hörmetler efendim ?

Editör: TE Bilisim