Süper Lig’in 19. haftasında oynanacak maçları yönetecek hakemler açıklandı. Buna göre zirve mücedelesini yakından ilgilendiren FenerbahçeMedipol Başakşehir maçını Fırat Aydınus yönetecek. Peki Fırat Aydınus hangi takımlı? Başakşehir Fenerbahçe maçının hakemi Fırat Aydınus nereli ve kaç yaşında?

HAFTANIN HAKEMLERİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu’ndan (MHK) yapılan açıklamaya haftanın maçlarında görev yapacak hakemler şöyle:

BAŞAKŞEHİR FENERBAHÇE MAÇININ HAKEMİ FIRAT AYDINUS NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Fıray Aydınus, 25 Ekim 1973 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Türk hakem Aydınus, hakemliğe 1996 yılında başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden mezundur. 2006 -2014 yılları arasında FIFA hakemi de olan Aydınus, Süper Lig’de önemli karşılaşmalarda çaldığı düdüklerle dikkatleri üzerine çekmişti. Asıl mesleği mühendislik olan Aydınus, hakemlik kariyerindeki gelişmeler sonrası tamamıyla bu alana yöneldi.

18 Ekim 2018 tarihi itibariyle kariyerinde 87 kez penaltı veren Aydınus, düdük çaldığı karşılaşmalarda toplamda bin 613 kez sarı kartına ve 74 kez kırmızı kartına başvurdu. Aydınus’un kariyerinde en çok yönettiği karşılaşma türü ise 284 ile Süper Lig karşılaşması oldu.

FIRAT AYDINUS HANGİ TAKIMLI?

Türk hakem Fırat Aydınus’un Beşiktaş takımını tuttuğu biliniyor.

Editör: TE Bilisim